Newsroom

Newsroom

Παραιτήθηκε ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ μετά τη λαθροχειρία στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ

Την παραίτησή του από τη γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ υπέβαλε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση λαθροχειρίας στις εκλογές για το νέο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Η παραίτηση του κ. Σπανάκη όπως επιβεβαίωσε στο koutipandoras.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, έγινε αμέσως δεκτή.

58416c9e1dc5241e0d8b4568

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr στελέχη της ΝΔ επιχείρησαν σήμερα κατά διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που διεξάγεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL, μια άνευ προηγουμένου λαθροχειρία, όταν κάποιο στέλεχος επιχείρησε να ψηφίσει χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητα τρίτου προσώπου που δεν ήταν άλλο από κ. Σπανάκη.

Ο πρώην πια γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου. Τότε το μέλος της ΔΑΚΕ Τελωνειακών Απόστολος Παπαντώνης, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του Απόστολου Παπαντώνη. Λίγη ώρα αργότερα περιπολικό έφτασε έξω από το NOVOTEL και προσήγαγε το στέλεχος της ΔΑΚΕ προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Ο Παπαντώνης σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όπου εξελίσσεται η προανακριτική διαδικασία. 

Όπως δήλωσε εν τω μεταξύ στο Αθηναϊκό Πρακοτρείο Ειδήσεων ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της απερχόμενης διοίκησης ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και υπάρχει φόβος, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο.

Σημειώνεται ότι ο παραιτηθείς γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ υπήρξε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης όπου τοποθετήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθώντας τον σχεδόν στο σύνολο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς» καταλήγει η Κουμουνδούρου. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…