Παραδόθηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά

Στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων οδηγήθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος παραδόθηκε μετά την απόφαση αθώωσης του στη δίκη με τη σύζυγο Στουρνάρα. Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά από τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή, ζητώντας να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

5a940e721dc5243c088b4582

Ο Κώστας Βαξεβάνης κόντρα στις Κασσάνδρες που προμήνυαν ότι θα κρυφτεί λόγω της μήνυσης Σαμαρά, έδωσε το παρών στο Εφετείο το πρωί της Δευτέρας, στη δίκη του με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα.

«Είναι στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου εν αναμονή της απολογίας του και δεν δικαιούται κανείς να τον συλλάβει», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που απομάκρυνε από την αίθουσα και την ομάδα των αστυνομικών οι οποίοι προφανώς είχαν έρθει για να συλλάβουν τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η μήνυση Σαμαρά

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή ο Κώστας Βαξεβάνης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια σατιρική εικόνα για τον Αντώνη Σαμαρά την οποία του είχε στείλει ένας χρήστης του twitter.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του δημοσιογράφου ζητώντας να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. «Μετά την κυκλοφορία του Documento της Κυριακής που αποκάλυπτε πως στο σκάνδαλο της Novartis, υπάρχουν τρεις νεκροί και η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει NOOR 1, αναγνώστης μου έστειλε φωτογραφία στην οποία εμφανίζει το Σαμαρά να λέει “όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει την τύχη του Μαυρίκου. Το αισθάνομαι”. Η φωτογραφία είναι από το βίντεο της προεκλογικής συνέντευξης του Σαμαρά όπου είχε πει το γνωστό “ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το αισθάνομαι”», έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης στη στήλη του «Πανδωρικώς» στο koutipandoras.gr,

«Τη φωτογραφία αυτή ανέβασα στο Τουίτερ με τη λεζάντα “Λες;”, πρόσθεσε στο άρθρο του την Κυριακή ο δημοσιογράφος. 

Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη εδώ: Γαμώ το κεφάλι σου Αντωνάκη

Η αθώωση Βαξεβάνη στη δίκη με Νικολοπούλου

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων αθώωσε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη με πλειοψηφία 2-1 για όσα είχε αποκαλύψει αυτός και η δημοσιογραφική ομάδα του Hot Doc για τις σχέσεις της συζύγου Στουρνάρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι όσα είχε αποκαλύψει ο Βαξεβάνης ανταποκρίνονται στην αλήθεια, καθ’ ότι προέκυπταν μέσα από πόρισμα των αρμόδιων επιθεωρητών Υγείας.

Πρόκειται για μια ακόμα δικαίωση τόσο του Κώστα Βαξεβάνη όσο και της ίδιας της δημοσιογραφίας αφού προφανώς το δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαιολογημένο ενδιαφέρον αλλά και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ασκεί κριτική σε δημόσια πρόσωπα όπως ο κεντρικός τραπεζίτης και η σύζυγός του.

Νωρίτερα και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή Βαξεβάνη.

Σημειώνουμε πως πρόκειται για τη δίκη Βαξεβάνη – Νικολοπούλου με αφορμή αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc για το ΚΕΕΛΠΝΟ που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες σε δεύτερο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε το κατηγορητήριο σε απλή δυσφήμιση, παραδέχτηκε δηλαδή πως τα όσα είχε γράψει το Hot Doc για την κ. Στουρνάρα και τις συμβάσεις της δεν ήταν ψευδή.

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση για το τεύχος που ήταν αφιερωμένο στις δράσεις της στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά για ένα άλλο τεύχος στο οποίο υπήρχε φωτογραφία του ζεύγους Στουρνάρα με τη λεζάντα που θύμιζε πως όπως είχε αποκαλύψει το προηγούμενο τεύχος “βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει εκατομμύρια το ζεύγος Στουρνάρα”.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…