Newsroom

Newsroom

Παππάς: Το θέμα είναι αν καλώς υπογράψαμε το πρόγραμμα

«Στην Ευρώπη υπάρχουν δύο λύσεις: Ή η δεξιά και η ακροδεξιά που έχουν διχάσει ή η αριστερά που ενώνει», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, οι «53» κατέθεσαν κείμενο – πλατφόρμα ενόψει του συνεδρίου όπου εκφράζονται αντιρρήσεις για την εκλογή ΠτΔ.

5734cc1d1dc52402538b4c4a

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «είναι λάθος ερώτημα αν υιοθετούμε το πρόγραμμα ή όχι». «Το θέμα είναι αν καλώς ή κακώς φθάσαμε να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία. Και η απάντηση είναι πως καλώς το κάναμε, γιατί καταφέραμε και προστατέψαμε τα χαμηλά εισοδήματα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του κόμματος και το επικείμενο συνέδριο, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «πρέπει να αντιστοιχίσουμε την οργανωμένη βάση στην κοινωνική και πολιτική ακτινοβολία του κόμματος». Παράλληλα εξήρε για την διαχείριση του προσφυγικού, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγοντας «μας έκανε υπερήφανους ο Γιάννης Μουζάλας».

Αντιρρήσεις των «53» για σειρά θεμάτων

Νωρίτερα πάντως, αντιρρήσεις εξέφρασαν οι «53» για μία σειρά από θέματα, που φτάνουν μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να διαμορφωθεί το κείμενο θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 53 τόνισαν πως ενώ η συμφωνία του καλοκαιριού, εκείνη τουλάχιστον τον περίοδο, εξηγήθηκε ως προϊόν αδίσταχτου εκβιασμού, «σταδιακά η πολιτική αυτή εξήγηση αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να φαίνεται ή να εκλαμβάνεται από τον λαϊκό κόσμο ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις συγκροτούν το δικό μας πρόγραμμα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς».

Αναφέρουν ακόμα ότι το παράλληλο πρόγραμμα συνιστά πρωταρχικό κομμάτι της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και εντάσσεται σε ένα πολιτικό σχέδιο απεγκλωβισμού από το μνημόνιο. Η υστέρηση που υπάρχει ως προς τους βηματισμούς του παράλληλου προγράμματος συνιστά σοβαρό λάθος και πρέπει το παράλληλο πρόγραμμα να επιταχυνθεί και να εμπλουτισθεί σε συγκεκριμένες προτεραιότητες.

Πλέον, για την ομάδα των 53+ από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση, πρέπει να εκπονηθεί οδικός χάρτης για όσο το δυνατόν γρηγορότερο απεγκλωβισμό από την επιτροπεία, το μνημόνιο και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό.

«Είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων», αναφέρουν οι 53+ και σημειώνουν ότι το χρέος του κόμματος είναι η άμβλυνση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μνημονίου και η διάνοιξη δρόμων μετασχηματισμού.

(φωτό eurokinissi)

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…