Παππάς: Πριν από το τέλος Αυγούστου η δημοπρασία για τις άδειες – Επιλογή των μετόχων η κατάσταση στο Mega

Αναφορά στις τηλεοπτικές άδειες έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες».

579a60d51dc524d1588b4bdd

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι ο αριθμός των τεσσάρων αδειών προέκυψε και από το ζήτημα της βιωσιμότητας, ενώ σε όσους επικαλούνται το ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων τους κάλεσε να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Υπογράμμισε ότι αρκετά πριν το τέλος Αυγούστου «θα έχουμε τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα, ίσως καθυστέρηση μίας εβδομάδας».

Χαρακτήρισε αμαρτωλή ιστορία την ιστορία της αδειοδότησης τονίζοντας ότι «έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι, αποφάσεις ΣτΕ που λένε ότι το καθεστώς χωρίς άδεια είναι παράνομο και αντισυνταγματικό».

«Ο αριθμός των 4 αδειών προέκυψε γιατί το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, θα πάμε σε αδειοδότηση για υψηλής ευκρίνειας δίκτυο. Κυρίως είναι το ζήτημα της βιωσιμότητας. Μη βιωσιμότητα σημαίνει, ζημίες, δάνεια και διαπλοκή. Πρέπει να σπάσει η σχέση που μοιραία αναπτύσσονταν μεταξύ καναλιών, πολιτικών και τραπεζών» ανέφερε.

Σε ερώτηση σχετικά για το Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση ΜΚ, αυτό υποδηλώνει πράγματα για τη βιωσιμότητα. Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο υποστήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Χαρακτήρισε επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του Mega να μην συνεχίσει την πορεία του, σημειώνοντας: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πριν το στάδιο της προεπιλογής. Εκεί ελέγχονται σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια οικονομικών, προέλευση χρημάτων. Αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει με αξιώσεις στη δημοπρασία να μην βρίσκει άλλες δικαιολογίες».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «θα έπρεπε πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόφαση της Ν.Δ. να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό και διαδικαστικό εμπόδιο στη διαδικασία. Δεν θέλησε να συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια».

Σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είπε ότι υπάρχουν σκέψεις για τον απογαλακτισμό της από τον κρατικό μηχανισμό.

«Ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είχε ευεργετικά αποτελέσματα στο παρελθόν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ωραίο θέαμα να αλλάζουν οι διοικήσεις κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση».

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…