Παππάς: "Πατριδοκάπηλοι δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ"

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, με δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων «Η αδράνεια και η μετάθεση ενός ζητήματος στο μέλλον δεν βοηθούν κανέναν, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας θέματα».

5a6d9db41dc52439198b458e

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στη εφ. Real News αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του Μακεδονικού ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμενος παραδοσιακά, πολιτικός χώρος, να φέρει στο προσκήνιο αυτά που ενώνουν τους λαούς, θα έχει ως γνώμονα ότι δεν ήταν ήμασταν ποτέ «πατριδοκάπηλοι και δεν θα γίνουμε» θα κινηθούμε στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, καθώς, «η αδράνεια και η μετάθεση ενός ζητήματος στο μέλλον δεν βοηθούν κανέναν, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας θέματα».

Ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην ΝΔ, και τις καταλόγισε ότι έχει «κομφούζιο» σκέψεων, στρατηγικής και απόψεων , σε αντίστιξη με τους ΑΝΕΛ που «έχουν αποδείξει την εθνική υπευθυνότητα και εντιμότητά τους» και προσθέτει ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αρραγής και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες δυνάμεις θα στηρίξουν μια λύση που θα είναι λειτουργική».

Σημείωσε ότι ο Σ. Θεοδωράκης πήρε θέση επί του ζητήματος, προσθέτοντας «θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση που παγίως έχει εκφραστεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 1995 και μετά».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι η “εγχώρια Δεξιά” υπέστη ένα «μεγαλοπρεπές άδειασμα από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί «έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στον ΛΑΟΣ” αλλά και γιατί “δεν διστάζει να ‘τζογάρει’ με σοβαρά εθνικά θέματα».

Επίσης ο κ. Παππάς κάνει λόγο για “όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό” του κ. Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο “Μακεδονία” για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ» αναφέρει ο κ. Παππάς.

Ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος στα δεξιά του πολιτικού συστήματος είπε ότι τα «θέματα” που έχει “πάλι η γαλάζια πολυκατοικία” δείχνουν ότι “ο ‘διαχειριστής’ της δεν στέκεται καλά στη θέση του. Προφανώς ο τελευταίος, ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να βρει χώρο στο “ρετιρέ της ΝΔ” για όλους».

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις ευαισθησίες μερίδας του κόσμου, καλώντας τον ταυτόχρονα να μην γίνεται «βορά πατριδοκάπηλων που θέλουν να διχάσουν τον λαό προς ίδιον όφελος» και προσθέτοντας «αυτό το σοβαρό θέμα δεν αφορά όσους έχουν την σβάστικα στο μπράτσο, στη γλώσσα ή στο μυαλό».

Με αφορμή σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη για όσους «έχουν εισοδήματα έως 40.000 ευρώ και με αντικειμενική αξία έως 270.000 ευρώ”, ενώ για μετά το 2018 το θέμα θα συζητηθεί εγκαίρως “με αναζήτηση λύσης προς όφελος των πολλών».

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι τον Αύγουστο του 2018 «ανοίγει μια καθαρή από νέα μέτρα ολοκλήρωση του προγράμματος”, προσθέτοντας “μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα μεταφερθούμε αυτομάτως στη Γη της Επαγγελίας αλλά θα μπορούμε να βαδίσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία στο δικό μας δρόμο και να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης».

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…