Παππάς: Φιλοδοξία μας να φέρουμε το αύριο, σήμερα για όλους

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα την Τήλο, με αφορμή την επέκταση -στις νησιωτικές περιοχές- του προγράμματος για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

5947f09b1dc52425098b4705

Η δράση καλύπτει 3.000 νοικοκυριά σε νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου και 13.000 στην ορεινή Θράκη, στις καλούμενες «λευκές περιοχές». Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν ο δορυφορικός εξοπλισμός (κεραία, αποκωδικοποιητής κ.λπ.), ενώ οι πάροχοι δορυφορικού προγράμματος έχουν δεσμευθεί να παρέχουν δωρεάν επ’ αόριστον τουλάχιστον το πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Ο Νίκος Παππάς, κατά την παραμονή του στο νησί, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους πρώτους κατοίκους, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, να συζητήσει μαζί τους και να ενημερωθεί από τη Δήμαρχο Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, για την εξέλιξη υλοποίησης της δράσης στο νησί. Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η πρόθεση της Πολιτείας να παράσχει σε κάθε νοικοκυριό, σε όποια γωνιά της χώρας κι αν βρίσκεται, τη δυνατότητα πρόσβασης στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Ο υπουργός δήλωσε σχετικά: «Ερχόμαστε να καλύψουμε ένα απαράδεκτο –εν έτει 2017- κενό. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι κάτοικοι μπορούν πλέον να βλέπουν το ελληνικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση». Υπογράμμισε, μάλιστα: «Φιλοδοξία μας είναι να φέρουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών δεν θα βρίσκονται στην περιοχή του “μαύρου”. Αλλά, αντιθέτως, θα έχουν πρόσβαση τόσο στο τηλεοπτικό περιεχόμενο όσο και στις γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε, σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να παράσχουμε ευρυζωνικές συνδέσεις στο διαδίκτυο για τους κατοίκους 35 απομακρυσμένων νησιών».

Δήλωση σχετικά με το πρόγραμμα έκανε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, που επίσης βρέθηκε στην Τήλο: «Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή για την Τήλο, αλλά και για ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα. Οι νησιώτες μας θα μπορούν να βλέπουν και πάλι τα ελληνικά κανάλια, αφού ο ιδιωτικός τομέας τους είχε αφήσει απ’ έξω. Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών, όπως τις είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Νίσυρο».

Από τη μεριά της, η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, σημείωσε: «Επιτέλους, μετά από πάρα πολλά χρόνια νιώθουμε κι εμείς ως πολίτες ίσοι με τους υπόλοιπους Έλληνες. Μετά από τόσα χρόνια “μαύρου” στις τηλεοράσεις μας, βρίσκεται λύση και για τα νησιά μας. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα για την εφαρμογή και άλλων πολιτικών υπέρ των νησιωτών μας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η Δήμαρχος Τήλου συμμετείχαν σε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «η Πολιτεία τηρεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της προς του πολίτες που ζουν στα απομακρυσμένα νησιά της χώρας. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι περιοχών, όπως η Τήλος. Στόχος της δικής μας διακυβέρνησης είναι να έρθει μια ανάπτυξη που θα αφορά τους πάντες. Στόχος μας είναι να έρθει η επόμενη μέρα, κατά την οποία οι ανισότητες θα μειωθούν σημαντικά».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…