Παππάς: Δεν είναι απίθανο να μεταφερθεί η λύση στη Σύνοδο Κορυφής

«Η κυβέρνηση λέει ότι χρειαζόμαστε λύση, δεν λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να δοθεί εκεί ή αλλού... Δεν θα το θεωρήσω απίθανο να μεταφερθεί η λύση στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής... Δεν το θεωρώ απίθανο, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που έχει γίνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

593fd8371dc52448648b47b0

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, σημείωσε πως «για να υπάρξει λύση πρέπει να φύγει το προπέτασμα καπνού των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις, δυνατότητες και εναλλακτικές – πολιτική βούληση χρειάζεται».

Ο κ. Παππάς έδειξε ότι συμφωνεί με την πρόταση που προβλέπει ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα Γερμανίας-ΔΝΤ. 

«Τώρα, με την πρόταση αυτή βλέπουμε το χρέος να κατεβαίνει μία κλίμακα παρακάτω και στην πρώτη προτεραιότητα να μπαίνει η ανάπτυξη. Και η πρόταση αυτή έρχεται να αποτυπώσει μία λογική η οποία θέλει το χρέος ως μέγεθος να μην μπαίνει εμπόδιο στις προοπτικές ανάπτυξης. Δηλαδή, θα το αποπληρώνεις όταν έχεις ανάπτυξη, όταν μπορείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 Διαμήνυσε ότι η έξοδος στις αγορές και η ομαλή χρηματοδότηση είναι το μέσο για να επιτευχθεί ο σκοπός της δίκαιης ανάπτυξης. 

«Εάν δεν έχουμε ομαλή χρηματοδότηση, όπως δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια -δηλαδή το 2010, που βίαια κλείσανε οι κάνουλες της χρηματοδότησης, ή μετά που είχαμε τα capital controls κ.λπ., κ.λπ.- αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο. Άρα εμείς την ομαλή χρηματοδότηση τη θέλουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη δίκαιη ανάπτυξη. Δεν θα κάνουμε επιλογές οι οποίες υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές, με την υπόσχεση ομαλής χρηματοδότησης. Αυτό έγινε το 2014, έγινε με την άγαρμπη, άτσαλη, ψεύτικη, κάλπικη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να βγει στις αγορές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 Ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ενώ είπε πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…