Newsroom

Newsroom

Παπούτσια "μεγαλώνουν μόνα τους" και αλλάζουν τις ζωές πολλών παιδιών στον πλανήτη (video)

Τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από υλικό παρόμοιο με αυτό από το οποίο κατασκευάζονται τα λάστιχα των αυτοκινήτων, αντιβακτηριακό συνθετικό και βέλκρο

5a5773e81dc52425308b4589

«Δεν θα ήταν υπέροχο αν υπήρχε ένα παπούτσι που να μπορεί να προσαρμόζεται και να μεγαλώνει, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν ένα ζευγάρι παπούτσια που να εφαρμόζουν στα ποδαράκια τους;», αναλογίστηκε το 2007 ο Κέντον Λι (Kenton Lee), ο οποίος ζούσε στην Κένυα και δούλευε σ’ ένα ορφανοτροφείο στο Ναϊρόμπι.

Αφορμή για τη σκέψη του ήταν η εικόνα που είχε αντικρίσει: Ένα κοριτσάκι που αναγκαζόταν να φοράει παπούτσια πολύ μικρότερα από αυτά που πραγματικά της αναλογούσαν, δεδομένης της ηλικίας της.

Αποτέλεσμα του προβληματισμού του Κέντον Λι ήταν να δημιουργηθεί αργότερα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «The shoe that grows» («το παπούτσι που μεγαλώνει»), που αναλαμβάνει το σχεδιασμό ειδικών παπουτσιών για παιδιά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και τα οποία, μεγαλώνοντας, βρίσκουν τα παπούτσια τους να είναι μικρά για τα πόδια τους.

Κατασκευάζονται σε τρία μεγέθη, και κάθε ένα από αυτά μπορεί να μεγαλώσει κατά πέντε ακόμη νούμερα. Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 120.000 παπούτσια έχουν διανεμηθεί σε 91 χώρες του πλανήτη.

Χωρίς παπούτσια, τα παιδιά υποφέρουν από ασθένειες που μεταδίδονται από το έδαφος. Εκτιμάται ότι 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από τέτοιες ασθένειες.

Η έλλειψη παπουτσιών θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς τα παπούτσια είναι συχνά μέρος της στολής.


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…