Newsroom

Newsroom

Παπαδημούλης: Οι "παμπάλαιοι" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν αυτόν τον τόπο 40 χρόνια, είναι αυτοί που προκάλεσαν με την πολιτική τους τα ελλείμματα,…

papadimo 2

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν αυτόν τον τόπο 40 χρόνια, είναι αυτοί που προκάλεσαν με την πολιτική τους τα ελλείμματα, τα χρέη, την κακή διοίκηση. Κι έρχονται τώρα αυτοί οι «παμπάλαιοι» να φορτώσουν στην πλάτη των πιο αδύναμων την κρίση, και να ισχυρίζονται ότι είναι οι «σωτήρες» και το «νέο» και ότι «δήθεν» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό», σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Πέρα από τη συνθηματολογία, τα σλόγκαν και τα βίντεο, η ουσία είναι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι, αν μπορεί να προκύψει κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο, αυτό δεν μπορεί να προκύψει από όσους έχουν προκαλέσει τα αδιέξοδα. Είναι πέρα από την κοινή λογική να παρουσιάζονται ως σωτήρες που θα σώσουν τον ημιθανή ελληνικό λαό αυτοί που προκάλεσαν το τροχαίο ατύχημα», πρόσθεσε.

Για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί «αναγκαστικού δανεισμού» και τη διαστρέβλωσή της που καταγγέλλεται από τον ίδιο, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Είναι πρόκληση να προσπαθεί η κυβέρνηση, που έχει πάρει 70 δις ευρώ από τις τσέπες των πιο αδύνατων, να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να εμφανίσει ότι, δήθεν, αυτός που απειλεί να τα «πάρει» από την τσέπη των Ελλήνων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ακριβώς αντιστροφή της πραγματικότητας, η μονταζιέρα της ΝΔ προσπαθεί να την κάνει και γύρω από το ποιος εκπροσωπεί το παλιό και ποιος το νέο».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δίκαιη φορολογία και δεν υπάρχει ο όρος «αναγκαστικός δανεισμός», και εξήγησε: «Στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα από τα υψηλά εισοδήματα που δεν πληρώνουν φόρους να πάρουμε αρκετά χρήματα έτσι ώστε και ο μικρός και ο μεσαίος που υπερφορολογείται να ελαφρυνθεί και να έχουμε νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά. Αντί να ψηφίσουν ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα και να ξοδέψουν κάποια χρήματα για εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονη τεχνολογία, ψηφίζουν πάνω από δέκα φορολογικά νομοσχέδια το χρόνο και βγάζουν χίλιες ερμηνευτικές εγκυκλίους κάθε φορά, με αποτέλεσμανα υπάρχει σύγχυση, γραφειοκρατία και να μη γίνεται τελικά σωστή δουλειά».