Παπαδημούλης: Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν μόνο λόγια από εμάς, αλλά και πράξεις

Για «τεράστια οπισθοδρόμηση» και «άνοδο της άκρας δεξιάς» στην Ευρώπη έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

5aaba3de1dc5240c248b47e0

Μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θέλουν λόγια, αλλά πράξεις, στέλνει, με αφορμή την έναρξη του Προοδευτικού Φόρουμ στην Ελλάδα με τίτλο «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη», ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Τόσο η ΕΕ, όσο και τα κράτη-μέλη, απειλούνται από μια τεράστια οπισθοδρόμηση, την οποία σηματοδοτεί η ανησυχητική άνοδος της άκρας δεξιάς. Η σημερινή Ευρώπη, που κυριαρχείται από νεοφιλελεύθερες συνταγές, δεν αρέσει και αυτό φαίνεται όπου στήνονται κάλπες, με πρόσφατο παράδειγμα την Ιταλία. Επομένως, όσοι θέλουμε προοδευτικές λύσεις, πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να διαπιστώσουμε τα δικά μας ελλείμματα, για να γίνουμε πιο ελκυστικοί στον πολίτη» τονίζει στη γραπτή του δήλωση ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει ότι « οι πολίτες περιμένουν από εμάς όχι μόνο λόγια, αλλά αποτελεσματική δράση γύρω από κοινούς, υλοποιήσιμους στόχους. Το διήμερο της Αθήνας, είναι ένα διήμερο που θα συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το Progressive Caucus, η Προοδευτική συμμαχία που έχουμε συγκροτήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωβουλευτές από τρεις πολιτικές ομάδες, θα παίξει έναν ενεργό, πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αυτόν τον διάλογο».

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση θα πάρουν μέρος ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων και δεξαμενών σκέψης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Πρασίνων, ενώ οι εργασίες του διημέρου θα κλείσουν με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.