Παπαδημούλης: Έχουν γίνει αμοιβαίες υποχωρήσεις – Πιθανή συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου

Αισιόδοξος πως στο σημερινό Euroworking Group θα υπάρξει πρόοδος και θα παρθεί απόφαση στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

58c123ff1dc5245f288b475a

«Απόψε στο EWG μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο, να υπάρξει πρόοδος και να οδηγηθούμε σε απόφαση στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά διαπιστώνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις και αύξηση συγκλίσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Η βεβαιότητα και ο σαφής ορίζοντας ενισχύουν την οικονομία, η αβεβαιότητα κάνει ζημιά και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι» ανέφερε επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη «να τρέξουν όλοι, όχι μόνο η ελληνική πλευρά».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως, όπως το πλαίσιο της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου στηρίχτηκε σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, έτσι και η εξειδίκευση μέτρων – αντίμετρων πρέπει να στηριχτεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Κάτι πάει στραβά και στη θεραπεία»

Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

«Εάν κλείσει το δημοσιονομικό κενό, η πίεση του ΔΝΤ για τη μείωση των πλεονασμάτων και τη διευθέτηση του χρέους πρέπει να μεταφερθεί στους Ευρωπαίους. Δεν γίνεται να ζητάς πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια. Πριν μπούμε στα μνημόνια, το 2010, το δημόσιο χρέος ήταν 125% τώρα είναι στο 180% άρα κάτι πάει στραβά και στη θεραπεία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι έχει μεγάλη σημασία να επανέλθει το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ισχύ στην Ελλάδα και για τις κλαδικές συμβάσεις, όχι μόνο για ατομικές και επιχειρησιακές. «Δεν είναι δυνατόν να ζητά η Ε.Ε. στο Μπαγκλαντές συλλογικές συμβάσεις και να το αρνείται στην Ελλάδα», είπε.

«Όχι σε πάρτι σπατάλης»

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους και οι δανειστές πρέπει να τηρήσουν τις δικές τους. «Απαιτείται συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αλλά να αποσαφηνιστούν τώρα ώστε το ΔΝΤ στην εαρινή σύνοδό του να εγκρίνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Πρέπει να προσδιοριστεί μια πορεία χαμηλώματος των πλεονασμάτων όχι για πάρτι σπατάλης, αλλά για να δώσουμε δυνατότητα φορολογικών ελαφρύνσεων και να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος», εξήγησε.

Έστειλε τέλος μήνυμα προς την κυβέρνηση σημειώνοντας πως «χρειάζονται λιγότερα συνθήματα και περισσότερη δουλειά». «Η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη για θέματα που δεν έχουν σχέση με τα μνημόνια», πρόσθεσε.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…