Newsroom

Newsroom

Παπαδημητρίου: Εντός τριμήνου ο διαχωρισμός κακοπληρωτών από τους αδύναμους δανειολήπτες

Νομοθετική πρωτοβουλία εντός τριμήνου για το διαχωρισμό των κακοπληρωτών από τους αδύναμους δανειολήπτες προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

585261c81dc524af158b4657 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως εντός τριμήνου θα κατατεθεί σχέδιο νόμου προκειμένου να διαχωριστούν οι κακοπληρωτές από εκείνους που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δανεισμό τους. Ως προς τα κριτήρια διαχωρισμού, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως οι κακοπληρωτές είναι αδύνατον να κρυφτούν από το νομικό πλαίσιο που ισχύει και παρέθεσε ότι οι φορολογικές δηλώσεις σε βάθος χρόνου, οι καταθέσεις αλλά και ο έλεγχος που μπορεί να γίνει σε βάθος τριετίας για το εάν έχει μεταβιβάσει ο εκάστοτε οφειλέτης δολίως περιουσία σε άλλα πρόσωπα παρέχουν σαφή εικόνα για το προφίλ του. 

Όταν ρωτήθηκε από τον προεδρεύοντα, Νικήτα Κακλαμάνη, για το αν θα προστατεύεται η κύρια κατοικία μιας οικογένειας που έχει αδυναμία αποπληρωμής ή μόνο η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε πως «μιλάμε για την πρώτη κατοικία που δηλώνεται στην φορολογική δήλωση», συμπληρώνοντας πως με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προστατεύονται όλες οι λαϊκές πρώτες κατοικίες μέχρι 280.000 ευρώ από πλειστηριασμούς και αυτό σε ποσοστό είναι πάνω από 70%.

Όταν ο κ. Αμυράς τον προκάλεσε σχετικά με όσα εκτυλίχθηκαν χθες στη Βουλή αναφορικά με την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Παπαδημητρίου απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας τον βουλευτή του Ποταμιού στα συναρμόδια επί του θέματος υπουργεία. 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…