Newsroom

Newsroom

Πάνω απο 102 δισ. δολ. ο τζίρος από τα μηνύματα κινητών

Το 2014 θα είναι το έτος των λεγόμενων «baby boomers» (άτομα με χρονολογία γέννησης μεταξύ 1946-1964), ενός καταναλωτικού κοινού με…

sms

Το 2014 θα είναι το έτος των λεγόμενων «baby boomers» (άτομα με χρονολογία γέννησης μεταξύ 1946-1964), ενός καταναλωτικού κοινού με τις δικές του προκλήσεις και ευκαιρίες. Σύμφωνα με έκθεση της Deloitte για τις κυριότερες τάσεις για την τεχνολογία το 2014, προβλέπονται πωλήσεις 10 εκατομμυρίων προϊόντων που κυρίως φοριούνται (ρολόγια, γυαλιά κ.ά.), ενώ 50 εκατομμύρια νοικοκυριά θα διπλασιάσουν τις τηλεοπτικές συνδρομές τους, και η συνολική αξία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης των δημοφιλέστερων αθλητικών διοργανώσεων θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 14%, καθοδηγούμενη από αθλητικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η έκθεση προβλέπει ότι τα phablets (μεγάλα smartphones που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητά τηλέφωνα και tablets) θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των tablets κατά 25 δισ. δολάρια.

Κορεσμός στα smartphones

Επίσης, οι συνολικές ανά τον κόσμο πωλήσεις smartphones, tablets, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσολών παιχνιδιών θα υπερβούν τα 750 δισ. δολάρια μέσα στο 2014, ενώ τα smartphones, το κυριότερο προϊόν των διασυνδεδεμένων συσκευών (με 375 δισ. δολ. κύκλο εργασιών κατά το 2014), πλησιάζουν σε σημείο κορεσμού στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, εκτός από την ομάδα 55+ ετών.
Το 2014, τα άμεσα μηνύματα κινητών τηλεφώνων (IMS) θα καλύψουν περίπου το 70% όλων των γραπτών μηνυμάτων που θα σταλούν μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά μόνο το 3% της αξίας του συνόλου των γραπτών μηνυμάτων.

Κάθε μέρα, 70 δισ. μηνύματα θα αποστέλλονται από κινητά, από τα οποία μόνο 21 δισ. δολ. θα αφορούν τα παραδοσιακά σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS). Τα έσοδα από τα μηνύματα υπολογίζονται σε περίπου 100 δισ. δολ. φέτος, ενώ μόλις 2 δισ. δολ. θα προέλθουν από υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων (IM) κινητών τηλεφώνων.

Διαδικτυακή εκπαίδευση

Η έκθεση εξετάζει τις συνθήκες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα Μαζικά Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (Massive Online Open Courses ή MOOCs) σε ένα σημαντικό παράγοντα μέχρι το 2020, ο οποίος να αντιπροσωπεύει πάνω από το 10% του συνόλου των μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις. Νέες τεχνολογίες, εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας και η ανάγκη για αναβάθμιση των δεξιοτήτων που γρήγορα καθίστανται παρωχημένες, υποκινούν την τάση αυτή, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα MOOCs θα αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό μακροπρόθεσμα, ακόμη και αν η διάδοσή τους το 2014 είναι ελάχιστη. Οι εγγραφές σπουδαστών σε MOOCs θα είναι αυξημένες έως και 100% συγκριτικά με το 2012, με πάνω από 10 εκατομμύρια μαθήματα, όμως η αγορά αυτή θα καλύπτει λιγότερο από το 0,2% των μαθημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2014. Η αυξανόμενη συνειδητοποίηση της έννοιας της διαδικτυακής εκπαίδευσης θα αναγκάσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να αυξήσουν με τη σειρά τους τις επενδύσεις τους σε αυτόν τον τομέα και θα προσδώσει μεγαλύτερη αποδοχή της διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της ευρείας αποδοχής της. Η Deloite μελετά επίσης και τα eVisits (ηλεκτρονικές ιατρικές επισκέψεις) και προβλέπεται ότι αυτές θα αρχίσουν να εξελίσσονται σε επικρατούσα τάση. Θα παρατηρηθεί ένα σημείο καμπής μέσα στο 2014 όσον αφορά την υιοθέτησή τους, εν μέρει λόγω της πίεσης που ασκείται για μείωση των ιατρικών δαπανών και βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Οι 12 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις στον κόσμο

Δώδεκα είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες με τις καινοτομίες τους έχουν επιδράσει καθοριστικά στην επικοινωνία και την κοινωνία. Κατά το περιοδικό του κλάδου, FastCompany, η κουλτούρα της καινοτομίας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Πρώτη στην κατάταξη των δώδεκα είναι η Google των 350 δισ. δολαρίων, η οποία είναι πολύ περισσότερα από μία μηχανή αναζήτησης, φθάνοντας να κατασκευάζει έξυπνα γυαλιά και «πράσινα» αυτοκίνητα. Ακολουθεί η Bloomberg Philanthropies, η οποία με στοχευμένες δωρεές βοηθά στην επίλυση προβλημάτων, όπως με τα 53 εκατ. δολάρια που προσέφερε για την αντιμετώπιση της υπεραλιείας στη Ν. Αμερική. H Xiaomi, μία νεοπαγής κινεζική εταιρεία κινητών, άλλαξε το επιχειρηματικό μοντέλο, πουλώντας φθηνά τις συσκευές και εκμεταλλευόμενη τα μακροπρόθεσμα οφέλη από το σόφτγουερ.
Στην 4η θέση εμφανίζεται το Dropbox, το οποίο έκανε ευρείας χρήσεως την τεχνολογία του λογιστικού νέφους, και στην 5η η Νetflix με υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό περιεχόμενο και τις σειρές πολύωρης παρακολούθησης.

Η Airbnb είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα διεθνώς, χωρίς ούτε ένα ξενοδοχείο, αλλά φιλοξενώντας 10 εκατ. ταξιδιώτες. Οι χρήστες της ενοικιάζουν το σπίτι τους ή το ελεύθερο δωμάτιό τους και αξιολογούνται στο Διαδίκτυο.

Στην 7η θέση, η ΝΙΚΕ προσφέρει ένα παράδειγμα βιωσιμότητας και επανεφεύρεσης της ταυτότητάς της. Το τελευταίο διάσημο προϊόν της δεν είναι ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, αλλά η εφαρμογή Making, με την οποία μετριέται η περιβαλλοντική επίπτωση από τη χρήση νέων υλικών. Στην 8η θέση βρίσκεται η Zipdial, η οποία μετατρέπει τις αναπάντητες κλήσεις σε διαφημιστικό εργαλείο, και στην 9η η Donorchoose, που ιδρύθηκε από έναν δάσκαλο σε υποβαθμισμένο σχολείο του Μπρονξ. Με τη χρηματοδότηση πλήθους εξασφαλίζει την αναγκαία εκπαιδευτική υποδομή. Στη 10η θέση το περιοδικό FastCompany κατατάσσει τη Yelp, μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο, που προσφέρει αξιολογήσεις σε σειρά υπηρεσιών. Στην 11η θέση εμφανίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία Dodge, η οποία με τη διαφημιστική της εκστρατεία βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Δωδέκατη εμφανίζεται η SXSW, η οποία διέδωσε την κουλτούρα των συνεδρίων και των φεστιβάλ.kathimerini.gr

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…