Πανελλήνιες 2016: Δείτε τις απαντήσεις σε Ιστορία και Φυσική

Στα μαθήματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης και της Φυσικής Κατεύθυνσης εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων.

5742e0081dc524de388b45a7 1

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών του νέου συστήματος και θεωρητικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος εξετάστηκαν στην Ιστορία, ενώ οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών του νέου συστήματος και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος εξετάστηκαν στη Φυσική.

Ιστορία: Θέματα και απαντήσεις

Όχι ιδιαίτερης δυσκολίας κρίθηκαν τα θέματα της Ιστορίας στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν σήμερα οι μαθητές.

Η παγίδα του διαγωνίσματος θεωρείται το θέμα Δ1 (Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις και αντλώντας στοιχεία από τα παρακάτω κείμενα που σας δίνονται, να αναφερθείτε στις νομοθετικές ρυθμίσεις του 1870-1871 και του 1917 για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα, και ειδικότερα: α. στους στόχους και το περιεχόμενο των ρυθμίσεων β. στην υλοποίησή τους), καθώς το ερώτημα είναι συνδυαστικό.

Τα θέματα

Οι απαντήσεις

Φυσική: Θέματα και απαντήσεις

Στη Φυσική (θετικών σπουδών) τα θέματα θεωρούνται απολύτως βατά και χωρίς καμία έκπληξη, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους καλά προετοιμασμένους μαθητές να αριστεύσουν.

Τα θέματα

Οι απαντήσεις

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, για τους υποψήφιους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα, που θα εξεταστούν στα μαθήματα: Κινητήρες Αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βιοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…