Newsroom

Newsroom

"Palo Alto": Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της εγγονής Κόπολα

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 

palo alto gia coppola 1

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 την ταινία της Τζία Κόπολα, «Palo Alto» με τον Τζέιμς Φράνκο. Μια κινηματογραφική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία αποτυπώνει τα τολμηρά σκαμπανεβάσματα μιας γενιάς που δεν φοβάται να ζήσει τη ζωή της στα άκρα. Βασισμένο στην ανεξάντλητη φαντασία του, υποψήφιου για Όσκαρ και βραβευμένου με Χρυσή Σφαίρα, Τζέιμς Φράνκο, και στην σκηνοθετική αισθητική της Τζία Κόπολα.

Επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο, Τελουράιντ, Νέας Υόρκης, Σαν Φρανσίσκο και Βοστόνης.

Σύνοψη

Η ντροπαλή κι ευαίσθητη Έιπριλ (Έμα Ρόμπερτς), αγνή κι ανυποψίαστη στη μεθυστική της νιότη, σβήνει τη δίψα της για ζωή μέσα από την απαγορευμένη σχέση με τον προπονητή ποδοσφαίρου της ομάδας της (Τζέιμς Φράνκο). Την ίδια στιγμή ο εσωστρεφής καλλιτέχνης Τέντι (Τζακ Κίλμερ), που τρέφει ένα φλογερό αλλά ανομολόγητο πάθος για την Έιπριλ, δοκιμάζει παρέα με τον καλύτερό του φίλο, Φρέντ (Νατ Γουλφ ), τα όρια μιας ζωής που δείχνει έτοιμη να συνθλίψει όποιον την κοιτάξει κατάματα. Νεανική λαγνεία, εγωισμοί, αδυναμίες και ιδιαίτερες μελωδίες, συνθέτουν ένα σύμπαν πάντα έτοιμο να στροβιλιστεί με μανία προς το άγνωστο.

«Είχε περάσει πραγματικά πολύς καιρός από την τελευταία φορά που διάβασα κάτι ελκυστικό ή τουλάχιστον ρεαλιστικό, σχετικά με την εφηβεία,» παραδέχεται η Κόπολα για την αρχική αντίδραση που είχε, όταν πρωτοδιάβασε τις ιστορίες του Τζέιμς Φράνκο οι οποίες εκδόθηκαν το 2010 από τις περίφημες εκδόσεις Σκρίμπνερ. «Οι εναλλακτικές εφηβικές φωνές του Palo Alto έμοιαζαν αληθινές και απόλυτα ειλικρινείς, μεταφέροντας την ανεμελιά αλλά και την ευάλωτη φύση της εφηβικής ζωής, μέσα από αστείες συζητήσεις, φορτισμένα πάθη και ανόητα λάθη”.

Δείτε το τρέιλερ: 

 

 

Πληροφορίες: 

Σκηνοθεσία: Τζία Κόπολα

Σενάριο: Τζία Κόπολα

Τζέιμς Φράνκο

Παραγωγή: Βινς Τζολιβέτ

Μάιλς Λέβι

Σεμπάστιαν Πάρντο

Αντριάνα Ροταρού

Ηθοποιοί: Έμα Ρόμπερτς

Τζέιμς Φράνκο

Νατ Γούλφ

Τζακ Κίλμερ

Βαλ Κίλμερ

Μοντάζ: Λεό Σκοτ

Φωτογραφία: Ότουμ Ντουράλντ

Διάρκεια: 100’

Διανομή: Οdeon

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…