Newsroom

Newsroom

Παλιό και νέο σε μία πόλη – Μπορούν να συνυπάρξουν;

Σε ολόκληρο τον κόσμο, παρατηρούμε ότι η αρχιτεκτονική που οικοδομήθηκε και άνθισε για εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν, παραγκωνίζεται από μοντέρνα…

old modern

Σε ολόκληρο τον κόσμο, παρατηρούμε ότι η αρχιτεκτονική που οικοδομήθηκε και άνθισε για εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν, παραγκωνίζεται από μοντέρνα κτίσματα, ουρανοξύστες και σύγχρονα οικοδομήματα. Μπορεί το μοντέρνο και το κλασικό να συνυπάρξει αρμονικά σε μία πόλη; Οι παρακάτω φωτογραφίες προσπαθούν να αποδείξουν πως ίσως και να γίνεται.

Ένα υπερσύγχρονο κτίριο συναντάει έναν μεσαιωνικό πύργο στη Φρανκφούρτη. Το Nextower ολοκληρώθηκε το 2011 και έχει ύψος 35 ορόφων, ενώ ο πύργος που βλέπουμε δίπλα του χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. 

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Δύο γέφυρες στο Σαν Φρανσίσκο (μία παλιά και μία καινούργια), που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Η πρώτη άνοιξε το 1936 και η δεύτερη το 2013, τις χωρίζουν δηλαδή 80 ολόκληρα χρόνια. 

Σε ολόκληρο τον κόσμο, παρατηρούμε ότι η αρχιτεκτονική που οικοδομήθηκε και άνθισε για εκατοντάδες χρόνια στο παρελθόν, παραγκωνίζεται από μοντέρνα κτίσματα, ουρανοξύστες και σύγχρονα οικοδομήματα. Μπορεί το μοντέρνο και το κλασικό να συνυπάρξει αρμονικά

Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην Ισπανία βρισκόταν σχεδόν υπό κατάρρευση, μέχρι που ο αρχιτέκτονας David Closes της πρόσθεσε μερικές μοντέρνες πινελιές.

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Στο Βιετνάμ παρατηρούμε αυτή την ιδιόρρυθμη συνύπαρξη μιας μοντέρνας πόλης με μία εκκλησία που χτίστηκε από τους Γάλλους το 1880. Αυτό το μικρό κομμάτι από… Παρίσι είναι ένα από τα ελάχιστα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν στην πόλη. παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Η τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο, βρίσκεται ανάμεσα σε ουρανοξύστες. Χτισμένη το 1734 είναι μία από τις πιο παλιές τράπεζες στον κόσμο που ακόμα λειτουργούν. Είναι επίσης γνωστή και με την ονομασία «Η Γηραιά Κυρία της Οδού Θρεντνιντλ» (The Old Lady of Threadneedle Street) ή απλά «Η Γηραιά Κυρία» (Old Lady).

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Το μουσείο τέχνης και φυσικής ιστορίας στον Καναδά χτίστηκε το 1914, ωστόσο το μοντέρνο κτίριο από κρύσταλλο προστέθηκε το 2007.

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Το Gherkin στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε το 2004 και είναι… 800 χρόνια νεότερο από την εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Ο πύργος που βρίσκεται στο Σικάγο από το 1869 χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση νερού από τους πυροσβέστες. Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατέστησαν αυτή τη δουλειά ξεπερασμένη, ωστόσο ο πύργος εξακολουθεί να στέκεται περήφανα στη μέση μιας αστικής ζούγκλας.

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Η πόλη Aarhus είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο Denmark και αποτελεί ένα ιδιόρρυθμο παράδειγμα παραδοσιακής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Το Μιλάνο έχει συναρπαστική ιστορία. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησαν να εμφανίζονται πιο σύγχρονες δομές ανάμεσα στα αρχαία αγάλματα και τις εκκλησίες. 

παλιά_μοντέρνα αρχιτεκτονική

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…