Newsroom

Newsroom

"Παγώνει" προσωρινά με απόφαση ΣτΕ η "εκκαθάριση εν λειτουργία" του ΟΑΣΘ

Προσκόμματα βάζει το ΣτΕ στη διαδικασία "εκκαθάρισης εν λειτουργία" του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, την οποία "παγώνει" με προσωρινή του απόφαση.

599703cc1dc524ad728b45f1

Σύμφωνα με απόφαση του Β΄ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρέπει πρώτα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν οριστεί για αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία “εκκαθάρισης εν λειτουργία”.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία ζητούσαν με προσωρινή διαταγή του να «παγώσει» την όλη διαδικασία εκκαθάρισης του εν λόγω Οργανισμού και την μεταβίβαση των μετοχών του στη νέα εταιρεία που συστάθηκε και θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβριο του 2019.

Ειδικότερα, ο παλιός Ο.Α.Σ.Θ. ως Ν.Π.Ι.Δ., ο πρώην πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης, ο πρώην αντιπρόεδρός του Νικόλαος Πετρογιάννης και ένα πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, η Αγγελική Γρηγοριάδου (όλοι και μέτοχοι του Ο.Α.Σ.Θ.) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά και του ίδιου του νόμου 4482/2017.

Πάντως το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της νομιμοποίησης του νέου ΔΣ του ΟΑΣΘ με επικεφαλής τον Στέλιο Παππά, καθώς και την ένσταση περί αντισυνταγματικότητας της εξαγοράς και της λύσης της παλαιάς σύμβασης.

Παραπέμπει όμως τη διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία για την εκκαθάριση, ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσει το τριμελές συμβούλιο αναστολών.

Διαβάστε ακόμη: Ιδού τα στοιχεία του «πάρτι» που οδήγησε τον ΟΑΣΘ στην κατάρρευση

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…