Newsroom

Newsroom

Π-όρσε

«Τι χώρα γίναμε;», αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter αναδημοσιεύοντας, ένα γεμάτο κεκαλυμμένο μίσος, ποστάρισμα του… Άδωνη Γεωργιάδη στο Facebook, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα με την πόρσε που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

58b6df3a1dc5245f248b4597

Tου Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Λίγο αργότερα, μία σχεδόν πανομοιότυπη δημοσίευση έκανε και ο σκηνοθέτης – δημοσιογράφος της χούντας, Νίκος Μαστοράκης… ούτε μαζί να τα γράφανε


Aς πούμε όμως ένα χεράκι στον Άδωνη Γεωργιάδη, μιας και αναρωτιέται… τι χώρα γίναμε.

Γίναμε η χώρα όπου έχουν το θράσος να μιλάνε για τον «πόνο του γονιού που χάνει το παιδί του«, αυτοί που το Δεκέμβριο του 2008 -και ενώ ένα παιδί 15 χρονών είχε δολοφονηθεί από αστυνομικό- «έσκαγαν» που δεν μπορούσαν να βγουν στα κανάλια να υπερασπιστούν την αστυνομία.


Γίναμε η χώρα που στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάνε να προστατευτούν τα σύνορα με δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς τα παιδιά τους. Αυτοί που προτρέπουν «να κάνουμε τη ζωή των μεταναστών όσο πιο δύσκολη γίνεται». Όχι πριν 20 χρόνια που ήταν νέοι και κυνηγούσαν αριστερούς με… τσεκούρια. Tώρα, πρόσφατα!



Γίναμε η χώρα που πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να μαζέψει ακροδεξιές ψήφους, υποσχόταν προεκλογικά πως θα διώξει τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία.  


Γίναμε η χώρα που ένας ακροδεξιός, υστερικός τηλε-μαιντανός, αντί να κοσμεί τις μεταμεσονύχτιες ώρες ενός παρακμιακού επαρχιακού καναλιού… είναι (αντι)πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χρησιμοποιεί κάθε μέρα τα social media για να γλείφει τη διαπλοκή και να βρίζει την αριστερά.


Γίναμε η χώρα που «καινοτόμοι» επιχειρηματίες της αγοράς ενέργειας, καταχράστηκαν, ζημιώνοντας το δημόσιο, 250 εκάτ. και «πέφτουν στα μαλακά«, έχοντας για δικηγόρο, ακροδεξιό βουλευτή της ΝΔ… ενώ εικοσάχρονοι αναρχικοί που αποπειράθηκαν να ληστέψουν μια τράπεζα σε ένα χωριό της Κοζάνης «φωτοσοπάρονται» γιατί η μούρη τους είναι αγνώριστη από το ξύλο και τα βασανιστήρια.


Γίναμε η χώρα που τα «ορφανά» του Παττακού και της Θάτσερ, που πιστεύουν πως το κυνήγι του χρήματος & το κέρδος είναι επιτυχία και «αριστεία», σηκώνουν το δάχτυλο στους φτωχοποιημένους, κατηγορώντας τους ότι φθονούν τους επιφανείς «λεφτάδες».


Γίναμε η χώρα που παράγει περισσότερα ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα σκουπίδια απ’ όσα μπορεί να αποβάλει… και οι βιολογικοί καθαρισμοί δεν επαρκούν!

ΥΓ. Διακινείται από χθές και από γνωστούς ιντερνετικούς κύκλους, ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου σχετικά με την «αυτοκρατορία» Jumbo. Το άρθρο αυτό βέβαια έχει γραφτεί το 2012, αλλά γιατί να αφήσουμε την πραγματικότητα να μας χαλάσει το ωραίο παραμύθι πως κομμουνιστές και αριστεροί χαίρονται όταν πεθαίνουν πλούσιοι και «πετυχημένοι».

ΥΓ2. Η γενίκευση, είναι βασική αρχή κάθε φασιστικού καθεστώτος. Το «είμαστε ο χειρότερος λαός του κόσμου» (όπως και το «όλοι μαζί τα φάγαμε»), που επικαλούνται συχνά «αναλυτές», είναι πιο επικίνδυνo ακόμα και από την επική ανοησία της ταξικής ανάλυσης για το φόρο αίματος που πληρώνουμε σχεδόν κάθε μέρα στην άσφαλτο…

πηγή:www.altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…