Newsroom

Newsroom

Θυμήθηκε την Οικονομία ο Μητσοτάκης, αλλά κουβέντα για τη διαπλοκή – τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Επαναλαμβάνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πιο ανίκανος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα η χώρα έχασε 25 δισ. ευρώ, επομένως δεν δικαιούται να μιλάει για ζημιές στις τράπεζες. Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι για το θέμα, η ΝΔ θα συστήσει εξεταστική επιτροπή.

57fbeee21dc5240b798b46f0

Η ένδεια επιχειρημάτων και η αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στα επιχειρήματα του πρωθυπουργού, διαφάνηκε από το γεγονός ότι απέφυγε να εμπλακεί στη συζήτηση περί διαπλοκής, αλλά μίλησε γενικά για την Οικονομία και για το σημερινό Eurogroup το οποίο έσπασε τη δόση των 2,8 δισεκατομμυρίων στα δύο. «Η Οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν σε μια χώρα με τέτοια κυβέρνηση. Γι’ αυτά όμως δεν ακούσαμε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε επίσης το αίτημά του να έρθουν στη Βουλή οι δηλώσεις πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχει σκάνδαλο SIEMENS, αλλά κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι δεν καταργεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία και ότι επί των ημερών της είναι πιθανό να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι. Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν του χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο η SIEMENS, ενώ μιλώντας για το δάνειο το Κήρυκα Χανίων, είπε ότι είναι σε ρύθμιση κι έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις ενός πρώην πρωθυπουργού. Επανερχόμενος στο θέμα του τηλεοπτικού τοπίο, ο κ. Μητσοτάκης αναμάσησε το επιχείρημα περί τηλεοπτικών σταθμών που προέβαλαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προχώρησε παράλληλα σε σύγκριση των προσόντων του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο συνέχισε να κατηγορεί για λαϊκισμό, προσθέτοντας ότι ανήλθε στην εξουσία με τη λάσπη. «Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας, να πασχίζετε για το ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος. Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω κ. Τσίπρα» συμπλήρωσε. Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα επιστρέψει η Οικονομία στην ανάπτυξη, πώς θα έχουμε καλά σχολεία, πώς θα έχουμε καλή Δικαιοσύνη».

Σηκώνοντας πάντως το γάντι για την Οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα. Για να δοθούν τα υπόλοιπα 1,7 δισεκατομμύρια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε, πρέπει να υπάρξει αναφορά και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Σεπτεμβρίου. Αυτό διευκρίνισε, θα αποτυπωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσα στις επόμενες ημέρες. «Ήταν συκοφαντικό αυτό που είπατε. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση ανάγκη για αποπληρωμή ομολόγου και όχι ότι δεν έχουμε ανάγκη τα υπόλοιπα χρήματα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…