Ουκρανός αξιωματούχος: "Ρώσοι πράκτορες δρουν στην ανατ. Ουκρανία"

Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες που έδρασαν στην Κριμαία πριν από την προσάρτησή της από την Ρωσία, βρίσκονται τώρα στην ανατολική…

rwsi

Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες που έδρασαν στην Κριμαία πριν από την προσάρτησή της από την Ρωσία, βρίσκονται τώρα στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αντικατασκοπείας των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών.

“Είναι οι ίδιοι πράκτορες που κατέλαβαν την Εθνοσυνέλευση στην Κριμαία. Το είδαμε από τις επικοινωνίες τους”, πρόσθεσε ο Βιτάλι Νάιντα μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “περίπου 40 μέλη των ρωσικών υπηρεσιών και οι συνεργάτες τους”, Ρώσοι πολίτες όπως και Ουκρανοί, έχουν συλληφθεί από την έναρξη της εξέγερσης αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στις 6 Απριλίου.

“Οι ενέργειες αντιπερισπασμού στην ανατολική Ουκρανία διευθύνονται από αξιωματικούς της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων”, συνέχισε ο Νάιντα, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία αυτή, την οποία έχουν ήδη διατυπώσει Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Εδώ και περίπου 10 ημέρες φιλορώσοι διαδηλωτές, όπως και ομάδες χωρίς διακριτικά, αλλά καλά οργανωμένες και οπλισμένες, έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια σε περισσότερες από έξι πόλεις του ρωσόφωνου ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας, φέρνοντας εκ νέου στο νου το σενάριο της Κριμαίας πριν από την προσάρτησή της στην Ρωσία τον Μάρτιο.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε εξάλλου πριν από λίγο ότι έξι θωρακισμένα μιας ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας κατελήφθησαν σήμερα από “μια ρωσική ομάδα τρομοκρατών δολιοφθορέων”, αφού εθεάθησαν να αλλάζουν στρατόπεδο και να περνούν στις τάξεις των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. Τα έξι θωρακισμένα βρίσκονται τώρα στην Σλαβιάνσκ και φρουρούνται από “ένστολους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας”, καταλήγει.

Την ίδια ώρα ένας 50χρονος που, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκει στις δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμαίας δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Σλαβιάνσκ ότι τα έξι θωρακισμένα που έφτασαν σήμερα στο κέντρο της πόλης αυτής ανήκουν σε μονάδα των Ουκρανών αλεξιπτωτιστών, η οποία συνελήφθη από το πλήθος στην Κραματόρσκ, η οποία απέχει περίπου είκοσι χιλιόμετρα από την Σλαβιάνσκ.

“Πήραμε τον έλεγχο αυτών των θωρακισμένων, τα οποία προορίζονταν να συντρίψουν την επανάσταση στην Σλαβιάνσκ και οι στρατιώτες πέρασαν στην πλευρά μας”, σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και έδωσε μόνον το ψευδώνυμο “Μπαλού”. Ο ίδιος διευκρίνισε εξάλλου ότι οι στρατιωτικοί που έφτασαν σήμερα στην Σλαβιάνσκ για να ενισχύσουν το στρατόπεδο των φιλορώσων είναι εθελοντές από την Κριμαία και λιποτάκτες του ουκρανικού στρατού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την προέλευση των όπλων και του εξοπλισμού αυτών των “εθελοντών από την Κριμαία”, αυτός απάντησε: “Τον εξοπλισμό τον αγοράσαμε εδώ σε ένα κατάστημα. Τα όπλα μας τα έδωσαν πολιτοφυλακές αυτοάμυνας της περιοχής”.

 

Συγκίνησε η Δώρα Χρυσικού: «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου» (video)

profile player 960x540 25

Συγκίνησε η Δώρα Χρυσικού: «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα γιατί δεν είναι δικά μου» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…