Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 νεκροί, δραματική έκκληση Γιανουκόβιτς

Για τουλάχιστον 18 νεκρούς γίνεται λόγω επισήμως στο Κίεβο (για 22 μιλά η εφημερίδα «Κίεβ Ποστ»), την ίδια ώρα που…

oukrania 5

Για τουλάχιστον 18 νεκρούς γίνεται λόγω επισήμως στο Κίεβο (για 22 μιλά η εφημερίδα «Κίεβ Ποστ»), την ίδια ώρα που ο πρόεδρος τη Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς προχώρησε σε έκκληση για τον τερματισμό των αιματηρών ταραχών. Οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στο κέντρο του Κιέβου συνεχίζονται, με τη χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα εμφύλιας σύρραξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιανουκόβιτς υποστήριξε σε διάγγελμά του προς το έθνος πως ακόμα δεν είναι πολύ αργά για τον τερματισμό της σύγκρουσης, ζητώντας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να αποστασιοποιηθούν από τους ακραίους ριζοσπάστες, όπως αναφέρεται στη δήλωσή του, έτσι ώστε να μπορέσει να συνομιλήσει διαφορετικά μαζί τους. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπογράμμισε πως η αντιπολίτευση έχει περάσει τη διαχωριστική γραμμή, ελπίζοντας ότι θα έρθει στην εξουσία μέσα από τους δρόμους και όπως είπε οι ένοχοι αυτής της εξέλιξης θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν παραμελήσει την αρχή της δημοκρατίας που ορίζει ότι η εξουσία λαμβάνεται μετά τις εκλογές και όχι στο δρόμο (…) Πέρασαν αυτή τη διαχωριστική γραμμή καλώντας τους πολίτες να πάρουν τα όπλα», τόνισε ο κ. Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του και ενώ η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν σε εξέλιξη κατά των διαδηλωτών στο κέντρο τού Κιέβου. «Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση του νόμου και οι δράστες θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…