Ουκρανία: Πρόταση για οκτάωρη παύση των συγκρούσεων

Οκτάωρη παύση των συγκρούσεων, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πρότεινε ο Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην…

ukraine riots 2014

Οκτάωρη παύση των συγκρούσεων, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πρότεινε ο Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και νυν εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Μέχρι τις 8 το βράδυ, θα έχω επιστρέψει εδώ και θα σας έχω ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συζητήσεων» δήλωσε στους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπως ανέφερε το ουκρανικό παράρτημα του ρωσικού πρακτορείου Interfax. «Κρατήστε τα οδοφράγματα στη θέση τους, αλλά διατηρείστε την ηρεμία σας μέχρι να λήξουν οι συνομιλίες», πρόσθεσε.

Απειλές για «επίθεση»

Η ουκρανική αντιπολίτευση είχε προειδοποιήσει την Τετάρτη τον κ. Γιανουκόβιτς με επίθεση, εάν δεν προβεί σε παραχωρήσεις ύστερα από την κλιμακούμενη βία των τελευταίων ημερών, η οποία στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σήμερα (Πέμπτη) το πρωί, διαδηλωτές Οδόφραγμα φλεγόμενων λάστιχων κράτησε σε απόσταση το πρωί της Πέμπτης διαδηλωτές και δυνάμεις καταστολής. Η κατάσταση ωστόσο είναι ιδιαίτερα τεταμένη και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

«Υπάρχουν δύο λύσεις: να σταματήσει η αιματοχυσία και να διατηρηθούν στη ζωή όλοι όσοι είναι στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, επικεφαλής του κόμματος της φυλακισμένης Γιούλια Τιμόσενκο.
«Αν αυτός ο δρόμος δεν είναι αυτός που επιλέχτηκε, το λέω για μένα: δεν θα ζω ντροπιασμένος. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι μια σφαίρα στο μέτωπο», πρόσθεσε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.
«Αν ο Γιανουκόβιτς δεν κάνει παραχωρήσεις αύριο (Πέμπτη) θα περάσουμε στην επίθεση», είχε δηλώσει από την πλευρά του και ο κ. Κλίτσκο, ζητώντας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…