Όταν ο Stephen King συνάντησε τον… Ronald McDonald! (video)

Με αφορμή τον «καυτό» μήνα Σεπτέμβριο όπου θα δούμε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τη σύγχρονη εκδοχή της ταινίας «Το Αυτό» που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Stephen King, το bloody.gr ξέθαψε δύο ανέκδοτες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον «βασιλιά» του τρόμου.

590b70f71dc52438288b4a27

Στη πρώτη συνέντευξη του King, που έλαβε χώρα στο Αμβούργο το Νοέμβριο του 2013, ο αγαπημένος συγγραφέας εξηγεί την προέλευση του κλόουν Pennywise.

O Stephen King αφηγείται: «Είχα μια ιδέα όταν ήμουν στο Κολοράντο. Ήθελα να γράψω ένα μακροσκελές βιβλίο που θα περιείχε όλα τα είδη τεράτων. Σκέφτηκα ότι αφού οι άνθρωποι πιστεύουν πως είμαι συγγραφέας τρόμου –ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου κάτι τέτοιο, είμαι απλά ένας συγγραφέας- σκέφτηκα και είπα: “Θα συγκεντρώσω όλα τα τέρατα μαζί. Λυκάνθρωπο, βαμπίρ, ακόμα και την Μούμια”. Η μούμια βέβαια ποτέ δεν με τρόμαζε σαν ιδέα αλλά θεωρείτο κλασικό τέρας και έπρεπε να μπει στο βιβλίο. Μετά όμως σκέφτηκα και είπα: “Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα φρικτό, άσχημο, απαίσιο είδος πλάσματος που δεν θα θέλατε να πέσετε στο διάβα του και θα σας έκανε να ουρλιάξετε και μόνο στην όψη του”. Μετά αναρωτήθηκα: “Με τι πράγμα φοβούνται τα παιδιά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο;”. Η απάντηση ήταν “οι κλόουν”»!

Ο συγγραφέας τρόμου συνέχισε: «Έτσι λοιπόν δημιούργησα τον κλόουν Pennywise. Τότε, το δίκτυο ABC μου είπε πως θέλει να κάνει μια μίνι σειρά για “Το Αυτό” με τον Tim Curry ως Pennywise. Βρήκα παράξενη την ιδέα αλλά τελικά λειτούργησε σωστά και τρόμαξε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, κάνοντάς τους να φοβούνται τους κλόουν».

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης μας πηγαίνει στο 2005, όταν ο King επισκέφτηκε τον Conan O’ Brien για την προώθηση της νουβέλας The Colorado Kid. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον διάσημο συγγραφέα αν ποτέ είχε προσωπική επαφή με κάποιον κλόουν που να τον τρόμαξε. Ο King απάντησε «όχι», μοιράζοντας όμως με τους θεατές ένα αστείο περιστατικό.

Ο «βασιλιάς» εξιστορεί: «Βρισκόμουν σε μια περιοδεία για το βιβλίο μου και επέστρεφα σπίτι με το αεροπλάνο. Ενώ το αεροσκάφος άρχισε να απομακρύνεται από την πύλη, ξαφνικά γυρίζει πίσω. Η πόρτα ανοίγει ξανά, και ο Ronald McDonald μπαίνει μέσα! Είναι κανονικά ντυμένος όπως στα McDonalds. Έρχεται και κάθεται δίπλα μου –είναι γνωστό άλλωστε ότι συνεχώς προσελκύω περίεργους τύπους- φορώντας την κλασική μύτη, τα πορτοκαλί μαλλιά και παπούτσια. Τα πάντα όλα. Κάθεται λοιπόν δίπλα μου –αυτό συνέβη πριν από χρόνια- το αεροπλάνο απογειώνεται και η ταμπελίτσα “no smoking” σβήνει. Τότε βγάζει ένα πακέτο τσιγάρα Kents, και παραγγέλνει ένα τζιν-τόνικ στην αεροσυνοδό. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να σκεφτώ και του είπα, ήταν: “Από πού ήρθατε εσείς;», για να εισπράξω την απάντηση: “Από την ΜcDonaldland”, που είναι όντως ένα πραγματικό μέρος στο Σικάγο».

Πηγή: bloody.gr

Δείτε τo video με τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων του King


«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός