Όταν ο Σαμαράς της "αντρικής σχολής" παρακαλούσε να "είχαμε δέκα Παπασταύρου" (video)

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και συνεταίρος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη σε «παραδείσια» εταιρία, Σταύρος Παπασταύρου, διώκεται για κακούργημα για την εμπλοκή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

5a5ce3bb1dc52499488b45b1

Συγκεκριμένα, ο Παπασταύρου κατηγορείται για απόπειρα απάτης μετά την έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ που αποκάλυψε το φθινόπωρο του 2012 το περιοδικό Hot Doc. Η δικαστική έρευνα σε βάρος του Παπασταύρου άρχισε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού ύψους σχεδόν 5,4 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα.

Την εποχή που τα στοιχεία εκείνα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ήταν λογικό τόσο ο Σταύρος Παπασταύρου, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς να βρεθούν στο επίκεντρο της κριτικής, όχι βέβαια μόνο από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά από κάθε πολίτη που αντιλαμβανόταν πως ο πρωθυπουργός έχει στο επιτελείο του ένα πρόσωπο άμεσα εμπλεκόμενο σε μια υπόθεση που επί πολλά χρόνια απασχόλησε τη χώρα μας.

Σε μια προσπάθειά του να δικαιολογήσει τον συνεργάτη του ο Σαμαράς είχε πει τότε από το βήμα της Βουλής την ιστορική πια φράση «μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρου». Μάλιστα είχε κατηγορήσει όσους ασκούσαν κριτική στον συνεργάτη του γιατί δήθεν τον στοχοποιούσαν. Λες και ο Παπασταύρου δεν ήταν πρόσωπο που ανήκε στη δημόσια σφαίρα και ως εκ τούτου κάθε του δραστηριότητα θα έπρεπε να ελέγχεται εξονυχιστικά.  


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…