Newsroom

Newsroom

Όταν η Γερμανία με 82 εκατομμύρια πληθυσμό έχει 620 βουλευτές, η Ελλάδα με 11, πόσους έπρεπε να έχει;

Ο πίνακας με τον αριθμό βουλευτών ανά εκατομμύριο κατοίκων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια... στις δαπάνες της Βουλής. Η χώρα μας έχει την υψηλότερη αναλογία από τις χώρες του πίνακα, αφού οι 300 βουλευτές μας μεταφράζονται σε κάτι περισσότερο από 27 ανά εκατομμύριο κατοίκους. 

pinakes vouleftes 0

Ο πίνακας με τον αριθμό βουλευτών ανά εκατομμύριο κατοίκων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια… στις δαπάνες της Βουλής. Η χώρα μας έχει την υψηλότερη αναλογία από τις χώρες του πίνακα, αφού οι 300 βουλευτές μας μεταφράζονται σε κάτι περισσότερο από 27 ανά εκατομμύριο κατοίκους. 

Όταν η Γερμανία με 82 εκατομμύρια πλυθησμού εκλέγει 620 βουλευτές (αναλογία 7,5/εκατ.), η Ιταλία με 60 εκτατομμύρια εκλέγει 630 (αναλογία 10,5/εκατ.), το Βέλγιο με 11 εκατομμύρια εκλέγει 150 (αναλογία 13,6//εκατ.), στην Ελλάδα μάλλον πρέπει να προβληματιστούμε με το 27άρι, παρά το γεγονός πως τα μικρότερα κράτη τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αναλογία.

Για να απαντήσουμε και στην ερώτηση του τίτλου, αν η Ελλάδα ακολουθούσε την αναλογία της Γερμανίας, τότε θα έπρεπε να έχει περί τους 43 βουλευτές.

Σε κάποιον άλλο κόσμο, η υπέρμετρη αυτή αντιπροσώπευση ενδεχομένως σήμαινε αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση των συμφερόντων του λαού στη Βουλή. Σε αυτό τον κόσμο, ακόμα και με τους 300, πάλι έλλειμμα δημοκρατίας κι αντιπροσώπευσης διαπιστώνεται. Και το πληρώνουμε κιόλας…

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…