Οργή και διαδηλώσεις στο Ρίο για την εκτέλεση της Μαριέλε Φράνκο (εικόνες – video)

Οργή έχει προκαλέσει σε ολόκληρη τη Βραζιλία η άγρια δολοφονία της δημοφιλούς ακτιβίστριας, μετά την εν ψυχρώ εκτέλεσή της από δύο άντρες, με τις αστυνομικές Αρχές να κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου.

5aabb07e1dc524071b8b4784

Η Μαριέλε Φράνκο, δημοτική σύμβουλος με το αριστερό κόμμα PSOL δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στο Ρίο Ντε Nτζανέιρό. 

Η 38χρονη ακτιβίστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φαβέλα ντε Μαρέ, μία από τις φτωχότερες κοινότητες της πόλης. και ανήκε στη γένια των ακτιβιστών που ύψωσαν τη φωνή τους για τα προβλήματα των συμπολιτών τους και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαρκώς παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες για τη ζωή και την ελευθερία, συμμετείχε ενεργά στα δίκτυα αλληλεγγύης για την καταπολέμη της φτώχιας στις φαβέλες, στο φεμινιστικό κίνημα και στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κυρίως των μειονοτήτων.

Η δολοφονία της έγινε λίγες μέρες μετά από ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία.Το βράδυ της Τετάρτης, Μαριέλε Φράνκο ήταν στο αυτοκίνητό της μαζί με τον οδηγό της και έναν δημοσιογράφο που καθόταν στο πίσω κάθισμα. Ξαφνικά δυο άντρες σταμάτησαν, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν να γαζώνουν το αμάξι της, με αποτέλεσμα η ίδια και ο οδηγός της να πέσουν νεκροί και ο δημοσιογράφος να τραυματιστεί. Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, οι οποίες από τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μία πληρωμένη δολοφονία η οποία θα ερευνηθεί εις βάθος. 

Μετά την άγρια δολοφονία της «υπερασπίστριας των φτωχών», χιλιάδες χιλιάδων βρέθηκαν στους δρόμους όλης της Βραζιλίας, για να διαδηλώσουν:





Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό