Newsroom

Newsroom

Όπισθεν… ολοταχώς από τον παπά στη Βέροια μετά την κατακραυγή

Πως το… ξανασκέφτονται μερικοί άνθρωποι μετά την κατακραυγή. Ειδικά όταν η κάμερα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, των όσων έχουν πει και των απειλών που έχουν εκτοξεύσει.

56f7b79c1dc524dc088b4602

Ο πατήρ Ευλόγιος που έγινε γνωστός με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις
ντροπής στη Βέροια, εκφράζει τώρα την πικρία του γιατί, όπως λέει, απομονώθηκε
μόνο μια πρόταση με συνέπεια να στοχοποιηθεί ο ίδιος και να εκτοξευθούν σε
βάρος του κατηγορίες και χαρακτηρισμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την
πραγματικότητα.    


Σύμφωνα με το verianet.gr, ο ίδιος σήμερα σε επικοινωνία που είχε παρότρυνε τους κατοίκους να βοηθήσουνε αυτούς τους ανθρώπους όπως έλεγε γιατί είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι και έχουν την ανάγκη βοήθειας. Η κατάσταση σήμερα στην περιοχή έχει αλλάξει άρδην, με τους «αγανακτισμένους» να έχουν εξαφανιστεί αφού φυσικά χθες έριξαν το δηλητήριο τους σε οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, και τη θέση τους πήρε το υγιές κομμάτι του κόσμου, που έχει αγκαλιάσει τους ανθρώπους αυτούς. 


Όπως αναφέρει το verianet.gr: 

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στο οποίο φιλοξενούνται περί τους 300 πρόσφυγες στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύριους με πολλά γυναικόπαιδα, η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη μεν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο κλίμα ανησυχίας το οποίο δημιουργήθηκε μεταξύ των κατοίκων λόγω της ανυπαρξίας ενημέρωσης της έντονης φημολογίας, της ανικανότητας των αρμοδίων να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα. Ακόμα και μετά την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων είναι κάτι περισσότερο από εμφανής η έλλειψη προετοιμασίας για να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος για τις στοιχειώδεις ανάγκες ανθρώπων. Οι άνθρωποι που ζουν εκεί από χθες το βράδυ κοιμούνται στο δάπεδο πάνω σε πρόχειρα στρωσίδια, δεν υπάρχει ζεστό νερό ακόμα και για τις ανάγκες ετοιμασίας τροφής για τα μικρά παιδιά. Λίγο μετά τις 10 οι πρώτοι πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το χωριό για να κάνουν βασικά ψώνια αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη επιφύλαξη αλλά πολύ γρήγορα ο πάγος έσπασε καθώς και το κλίμα φόβου διαδέχτηκε ένα πνεύμα κατανόησης, συμπάθειας και αλληλεγγύης. 

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρου Κουτσιαντή, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργο Καρέτσα, τον Ιερέα του χωριού πατέρα Ευλόγιο κι έναν άλλο Ιερέα ο άλλος μιλάει άπταιστα Συριακά, επισκέφτηκαν το χώρο και διερμήνευσαν τους πρόσφυγες τα συναισθήματα των κατοίκων που δεν έχουν καμία σχέση με μια εικόνα αφιλόξενων ανθρώπων όπως παρουσιάστηκε. Όπως τόνισαν οι ίδιοι το έλλειμμα ενημέρωσης και η έντονη φημολογία πυροδότησαν μια τεταμένη κατάσταση η οποία σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποδεικνύεται εντελώς αβάσιμη. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπύρος Κουτσιαντής, «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτούς τους ανθρώπους όπως τους είδαμε».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…