Newsroom

Newsroom

Οκτώ κανάλια για τέσσερις άδειες – Εκτός διαγωνισμού το κανάλι "Ε"

Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στην δημοπρασία που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης.

57c47cb01dc5249d328b45ba

Το κανάλι «Ε» (Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. E RADIO-TV) τέθηκε εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή. Στον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες θα λάβουν μέρος συνολικά οχτώ υποψήφιοι των οποίων οι εγγυητικές επιστολές πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης,

Οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στην δημοπρασία της 30/8/2016 για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) θα συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Ο

Παππάς – Σπίρτζης: Αλλαγή στη σύμβαση με Digea  

Αλλαγή στη σύμβαση με την Digea προανήγγειλαν οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή.

«Υπήρξε μία μεθόδευση. Τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους για την σύμβαση αυτή. Τι να συγκρίνει κανείς; Τον διαγωνισμό για την Digea που άφηνε έως και μονοπρόσωπες εταιρείες να μετέχουν; Που παραβίαζε την αρχή που όλοι θέλουμε να τηρείται, να μην είναι ο πάροχος προγράμματος και πάροχος περιεχομένου;», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παπάς.

Και ο Χρ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε ότι «η υπόθεση αυτή θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες», καθώς εδώ και ένα χρόνο έχει σταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα. «Όταν ολοκληρώσει ο εισαγγελέας την έρευνα που κάνει, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα κάνουμε και εμείς αυτό που πρέπει», είπε ο υπουργός Υποδομών, ενώ νωρίτερα είχε πει στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη ότι «θα δούμε την διόρθωση της υπουργικής απόφασης που βγήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με μόνο στόχο να έχει χαμηλό κόστος ο ένας και μοναδικός διαγωνιζόμενος. Έτσι στήνονταν οι διαγωνισμοί».

Ο Β. Κόκκαλης έκανε λόγο για «αποικιοκρατικό χαρακτήρα» της σύμβασης και έθεσε το ζήτημα των περιφερειακών σταθμών που υποχρεώνονται να πληρώνουν πολλά στην Digea. «Έγινε όργιο διαγωνιστικών διαδικασιών. Ο φάκελος έχει ανοίξει και τα έχουμε καταθέσει στον εισαγγελέα πριν από ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός έχει διαδικασίες που αν τις τηρούσαμε εμείς, θα ήμασταν αλλού. Υπάρχουν πλημμέλειες και παραλείψεις, ενέργειες μελών της ΕΕΤΤ για να μην αποκλειστεί η μία εταιρεία που συμμετείχε», απάντησε ο Χρ. Σπίρτζης δίνοντας το στίγμα για το οικονομικό περιεχόμενο της σύμβασης με την Digea: «το 1/3 του εύρους των συχνοτήτων δόθηκε στην κινητή τηλεφωνία και φέρνει έσοδα 300 εκατ. και το διπλάσιο στην Digea και φέρνει έσοδα 18 εκατ. ευρώ», είπε.

Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «σήμερα λεηλατούν τα περιφερειακά κανάλια» και με βάση υπηρεσιακό έγγραφο κατηγόρησε τον πρ. γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαο Δασκαλάκη ότι «έδωσε εντολή να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με 156 σημεία εκπομπής, ενώ η μελέτη είχε εκατοντάδες σημεία».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…