Θίχτηκε ο Λοβέρδος στην Εξεταστική από αναφορά στις οροθετικές

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στην εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των καναλιών και των κομμάτων.

57399ce81dc524976b8b46e4 1

Χωρίς να γίνει άμεση αναφορά στο όνομά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος «εξερράγη» αφότου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέτα Καββαδία αναφέρθηκε με αφορμή την δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, στις οροθετικές γυναίκες, προσωπικά δεδομένα των οποίων είχαν δημοσιευτεί όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Οι διάλογοι είναι οι εξής:

Α. Λοβέρδος: Αν σας έδιναν προσωπικά e-mail θα τα δημοσιεύατε;

Στρ. Λιαρέλης: Η νομοθεσία το απαγορεύει. Είναι αδίκημα η δημοσίευση προϊόντων υποκλοπής και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αλλά και ως δημοσιογράφος που σέβεται τη δεοντολογία ποτέ δεν θα δημοσίευμα τέτοια πράγματα…

Α. Καββαδία: …Τα προσωπικά δεδομένα των οροθετικών γυναικών;

Στρ. Λιαρέλης: Εγώ δεν θα τα δημοσίευα…

Α. Λοβέρδος: Επί προσωπικού. Είναι συκοφαντία αυτό που είπε η κ. Καββαδία. Δεν έδωσα εντολή εγώ, ο εισαγγελέας έδωσε την εντολή για τις οροθετικές. Με φιμώνετε… Συνάδελφοι βοηθήστε με … Κύριε Μαυρωτά δείξτε αλληλεγγύη μην πάρετε το λόγο… Προσβάλλεται η τιμή και η υπόληψή μου.

Σ. Φάμελος: Τι άλλο θέλετε για να ησυχάσετε; Κάνατε τοποθέτηση ήδη. Φτάνει κ. Λοβέρδο.

Α. Λοβέρδος: Κανένας δεν θα λάβει το λόγο…

Α. Φάμελος: Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το δικό του. Τι άλλο θέλετε;

Α. Λοβέρδος: Το προσωπικό είναι το εξής: Στο ΒΗΜΑ δεν είδα τίποτα… στη δική μου περίπτωση επαναλαμβάνεται ένα ψέμα. Οι λαϊκιστές συκοφάντες θα πληρώσουν.

Αξίζει να θυμίσουμε ωστόσο πως στις 2/4/2015 είχε εκδοθεί απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σύμφωνα με την οποία «Καταργείται η υπ΄ αριθμόν 62752/4-7-2013 (ΦΕK 1085/Β΄4-7-2013) απόφαση, η οποία επανέφερε σε ισχύ την Υγειονομική Διάταξη ΓΥ/39Α «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων (ΦΕΚ 1002/Β/2012)».

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της εν λόγω υγειονομικής διάταξης πριν από τέσσερα χρόνια επέτρεψε τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, με δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τους.

Υπεγράφη τον Απρίλιο του 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάιο του 2013 καταργήθηκε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη. Τον Ιούνιο 2013, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην άρση της πράξης κατάργησης της υγειονομικής διάταξης.

Η διάταξη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, λόγω του διασυρμό των οροθετικών γυναικών και καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ιατρικού απορρήτου ασθενούς.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…