Newsroom

Newsroom

Oι χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο

Το ινστιτούτο Legatum με έδρα το Λονδίνο που ερευνά κάθε χρόνο τα εθνικά συστήματα υγείας των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, κατάρτησε και φέτος την 10η ετήσια λίστα του με τις χώρες που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις.

59da04d11dc5246f0f8b4589

Η μεθοδολογία για την αξιολόγηση των συστημάτων υγείας βασίζεται σε 104 μεταβλητές, οι οποίες χωρίζονται σε εννέα ενότητες. Μια από τις βασικότερες ενδείξεις τις οποίες λαμβάνει υπόψη το ινστιτούτο είναι το προσδόκιμο ζωής των πολιτών. Άλλες παράμετροι είναι η βασική σωματική και ψυχική υγεία, οι υγειονομικές εγκαταστάσεις και η πρόσβαση σε μονάδες πρόληψης.

Με βάση την φετινή κατάταξη, οι δέκα χώρες που βρίσκονται στην κορυφή είναι οι εξής:

10. ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Παρά την αγάπη για την μπύρα και τα λουκάνικα, οι Γερμανοί είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους στον κόσμο. Ο μέσος όρος ηλικίας κάθε Γερμανού πολίτη είναι τα 81 χρόνια.

9. ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ είναι η χώρα που βρίσκεται ψηλότερα στην κατάταξη από οποιαδήποτε άλλο κράτος της Μέσης Ανατολής. Οι Ισραηλινοί έχουν τον 8ο υψηλότερο μέσο όρο ζωής παγκοσμίως, με 82,5 χρόνια.

8. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Με τις ιδανικές καιρικές συνθήκες και τα πολύ χαμηλά επίπεδα περιβαλλοντικής μόλυνσης, δεν αποτελεί έκπληξη η υψηλή θέση της Αυστραλίας. Το μέσο προσδόκιμο ζωής φτάνει τα 82,4 χρόνια για κάθε Αυστραλό, και είναι το τέταρτο υψηλότερο στον κόσμo.

7. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Η ασιατική πόλη-κράτος διαθέτει 11 ιδιωτικά και 42 δημόσια νοσοκομεία για να καλύψουν τον πληθυσμό της που φτάνει τα 7,2 εκατ. Το 2012 οι γυναίκες στη χώρα είχαν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον πλανήτη.

6. ΣΟΥΗΔΙΑ

Έχοντας για κάθε χρόνο εξασφαλισμένη τη θέση της μεταξύ των χωρών με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολίτες της Σουηδίας είναι από τους πλέον υγιείς. Οι άνδρες έχουν το τέταρτο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, που φτάνει τα 80,7 χρόνια.

5. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το 2015 η Ολλανδία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών με τα καλύτερα συστήματα υγείας, λαμβάνοντας αξιολόγηση 916 στα 1.000.

4. ΙΑΠΩΝΙΑ

Το προσδόκιμο ζωής στη χώρα φτάνει τα 83,7 έτη και είναι το υψηλότερο στον πλανήτη. Αυτό όμως έχει και την αρνητική του πλευρά, καθώς πρόκειται για το κράτος με έναν πληθυσμό ο οποίος κάθε χρόνο γερνά όλο και περισσότερο.

3. ΕΛΒΕΤΙΑ

Πλούσια, όμορφη, και εξαιρετικά υγιής. Η Ελβετία έχει πάνω κάτω όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα κράτος. Το σύστημα υγείας της παγκόσμιο, και έχει ως βασική του σταθερά ότι όλοι οι πολίτες της πρέπει να έχουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη

2. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Άλλη μια πόλη-κράτος που βρίσκεται πολύ ψηλά σε αυτή τη λίστα. Η Σιγκαπούρη με τα 5,6 εκατ. κατοίκους, παρουσιάζει μέσο προσδόκιμο ζωής που φτάνει τα 83,1 χρόνια.

1.ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Το μικρό δουκάτο στο κέντρο της Ευρώπης βρίσκεται στη φετινή κορυφή της λίστας. Κάθε κάτοικός του ζει περίπου 82 χρόνια.

Πηγή: http://www.fortunegreece.com

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…