Newsroom

Newsroom

Οι βασιλιάδες Καρνάβαλοι της εξουσίας

Τελευταία μέρα του Τριωδίου σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς, και στις μεγαλύτερες καρναβαλικές παρελάσεις της χώρας σε Πάτρα και Ξάνθη πρωταγωνιστούν…

karnavali1

Τελευταία μέρα του Τριωδίου σήμερα, Κυριακή της Αποκριάς, και στις μεγαλύτερες καρναβαλικές παρελάσεις της χώρας σε Πάτρα και Ξάνθη πρωταγωνιστούν στις φιγούρες των αρμάτων Έλληνες και ξένοι πολιτικοί. Παραδοσιακά κάθε χρόνο η επικαιρότητα είναι αυτή που τροφοδοτεί την έμπνευση των ομάδων που παίρνουν μέρος στις παρελάσεις και επιλέγουν τα θέματα μεταμφίεσής τους σε μία προσπάθεια να σατιρίσουν τα τεκταινόμενα. Φέτος ειδικά, οι βασιλιάδες Καρνάβαλοι που ηγούνται των παρελάσεων είχαν μορφές πολιτικών ενώ η παρέλαση της Ξάνθης είχε την ονομασία «Τσίρκο η Ελλάς».

Εκτός από προσφιλές θέμα των καρναβαλιστών, οι Έλληνες πολιτικοί αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης Ελλήνων ψυχιάτρων, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων. Ουδόλως κολακευτικά τα συμπεράσματα για τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου. Δίγλωσσοι και αλαζόνες κρύβουν την πραγματικότητα και κατασκευάζουν μια δική τους την οποία «πλασάρουν» στο λαό, απεφάνθησαν οι ειδικοί.

Η ανικανότητα και η ανηθικότητα των διοικούντων φαίνεται να έφθασε μέχρι τη Silicon Valley. Πριν λίγες μέρες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook αποτιμώντας στη συνέλευση των μετόχων τη ρευστότητα του κολοσσού στα 97 δις $, αναρωτήθηκε για το πώς θα την αξιοποιήσουν λέγοντας «Μήπως να αγοράζαμε την Ελλάδα;»! Λες και η χώρα είναι εταιρεία, μπορεί να πωλείται και να αγοράζεται. Εκείνο όμως που ενοχλεί περισσότερο κι απ’ την νοοτροπία των εκάστοτε τεχνοκρατών είναι το εξής: πολλοί από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας δίνουν την αίσθηση ότι θα ήταν έτοιμοι να υψώσουν το χέρι λέγοντας “I do”, πριν καν ακούσουν την υποτιθέμενη πρόταση εξαγοράς.

Μία τέτοιου είδους “μαγική” λύση του προβλήματος θα τους διευκόλυνε πολύ για τον απλούστατο λόγο ότι θα τους απάλλασσε από πολλά. Καταρχήν από την αναγκαιότητα να λογοδοτήσουν. Για όλα όσα έκαναν, για όλα όσα έκρυψαν, για όλα όσα ψήφισαν. Αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι μία χώρα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται με όρους εταιρικούς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος μάλιστα, σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 θεώρησε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τελειωμένη υπόθεση προ πολλού, διατυπώνοντας την άποψη «Τώρα ανακαλύψαμε ότι κάνουμε εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας;»!

Οι εναπομείναντες 299 καρναβαλιστές της εξουσίας, όλη την εβδομάδα, κράτησαν καλά κρυμμένα τα πρόσωπά τους πίσω από τη μάσκα της σιωπής. Κανείς δεν ήξερε ή δε θέλησε να μας πει ποιος/ποια συνάδελφός τους έβγαλε σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό του 1.000.000€ τον περασμένο Μάιο, όταν σύσσωμη η εκτελεστική εξουσία έκανε επισήμως εκκλήσεις στους πολίτες να μην αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Δε θέλησαν να μας αποκαλύψουν, ίσως γιατί χρειάστηκε να παρέλθουν μόλις δύο μέρες μέχρις ότου να μάθουμε ότι δεν ήταν ένας, ούτε δύο, αλλά περίπου 40 εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που ενήργησαν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Έστειλαν με εμβάσματα τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ακόμα και διαμέσου του υποκαταστήματος που στεγάζεται στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές.

Αξίζει να θυμίσουμε ποια είναι η τελευταία πράξη των ανά τη χώρα καρναβαλικών εκδηλώσεων. Κλείνουν με το βασιλιά Καρνάβαλο να παραδίδεται στην πυρά και μέσα από τις στάχτες του στέλνει το μήνυμα της αναγέννησης και της ελπίδας.

Αντιγόνη Ζυμπερδίκα

http://www.pontos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…