Οι τροφές που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης – Διαβάστε τους λόγους

Kάποιες τροφές δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μετά την ημερομηνία λήξης τους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

5810bc6d1dc52441258b4895

Μαλακά τυριά

Η ρικότα, το κατσικίσιο τυρί, τα κρεμώδη και όλα τα μαλακά τυριά είναι επιρρεπή στη μούχλα και τα βακτήρια. Τα μαλακά τυριά διατηρούνται περίπου 1 εβδομάδα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Καρυκεύματα σε βαζάκι

Από τη στιγμή που θα ανοίξετε το βαζάκι, η ασφάλεια για τα προϊόντα αλλάζει και δεν διατηρούνται για πάντα. Πρέπει πάντοτε να πετάτε το τρόφιμο αν δείτε να έχει δημιουργηθεί υγρό στην επιφάνειά του, αν έχει αποχρωματιστεί ή αν έχει περίεργη οσμή.

Πατατοσαλάτα

Οι σαλάτες με αβγά ή πατάτες είναι πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη βακτηρίων. Σαλάτες όπως αυτές, ειδικά όταν ξεχνιούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια και να χαλάσουν.

Χυμοί ψυχρής έκθλιψης

Οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης (cold-pressed) είναι υγιεινοί χυμοί, αλλά μόνο αν τους καταναλώσετε αμέσως. Για να αποφύγετε δυσάρεστα ενδεχόμενα, φροντίστε να τους καταναλώνετε μέσα σε 48-72 ώρες και να τους αγοράζετε από δοκιμασμένο κατάστημα.

Φρέσκο κρέας

Τα φρέσκα κρέατα έχουν συνήθως μια ημερομηνία πώλησης, η οποία ενημερώνει το κατάστημα για το διάστημα που μπορούν να κρατήσουν ένα προϊόν προς πώληση, δίνοντας μια τελική ημερομηνία. Πολλές φορές, το φρέσκο, ωμό κρέας μπορεί να είναι μολυσμένο με Salmonella, E. Coli ή άλλα βακτήρια. Για αυτό, πρέπει πάντοτε να το μαγειρεύετε στις σωστές θερμοκρασίες.

Αλλαντικά

Η διάρκεια ζωής τους είναι περίπου 3 με 5 ημέρες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα αγοράζετε, όταν ξέρετε ότι θα τα καταναλώσετε άμεσα. Τα αλλαντικά είναι επιρρεπή σε ένα συγκεκριμένο είδος βακτηρίου, τη λιστέρια, το οποίο πολλαπλασιάζεται στο κρύο περιβάλλον του ψυγείου. 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους