Οι τουρκοκύπριοι προειδοποιούν για δικές τους γεωτρήσεις

Με δικές τους γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προειδοποιούν οι Τουρκοκύπριοι σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν υποχωρήσει ή δεν συμφωνήσει για κοινή εκμετάλλευση.

5a89a1211dc5249a158b45a6

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους δήλωσε ότι «είτε θα κάνουμε μαζί εξορύξεις, μετά από συζητήσεις, συμφωνίες και κοινή πορεία, είτε θα σταματήσουν οι εξορύξεις είτε και εμείς οι Τουρκοκύπριοι θα κάνουμε το ίδιο: θα ξεκινήσουμε να εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε εξορύξεις».

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος Κουντρέντ Οζερσάι, παραμένει έτσι στην γραμμή της Τουρκίας που έχει ανακοινώσει ότι θα εμποδίσει τις εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις οποίες και έχει χαρακτηρίσει ως «μονομερείς ενέργειες» δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ερώτηση του Reuters αν βλέπει κλιμάκωση της έντασης, ο Τουρκοκύπριος απάντησε πως «στόχος μας είναι να κρυώσουμε τα νερά και όχι να τα θερμάνουμε. Γι αυτό το λόγο στο πιο πρόσφατο περιστατικό δεν κάναμε χρήση βίας. Δεν κάναμε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρξε αποτροπή εκεί».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…