Newsroom

Newsroom

Οι τανίες της εβδομάδες: Η Αγκάθι Κρίστι, οι γάτες της Κωνσταντινούπολης και ο Ένγκελς

Ενδιαφέρουσες οι κινηματογραφικές αφίξεις της εβδομάδας, με το έγκλημα στο Οριάν Εξπρές να ξεχωρίζει στις επιλογές για τους σινεφίλ. Πολλά θετικά σχόλια έχει αποσπάσει και το ντοκιμαντέρ για τις γάτες της Κωνσταντινούπολης, ενώ έρχεται και στις οθόνες η ιστορία της γνωριμίας του Μαρξ με τον Ένγκελς.

5a044ec61dc5243c588b4742

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»

Ο – υποψήφιος για Όσκαρ – Κένεθ Μπράνα διασκευάζει το κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, με ένα εντυπωσιακό καστ που αποτελείται από τον ίδιο και τους Τομ Μπέιτμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τζόνι Ντεπ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μισέλ Φάιφερ και Σεργκέι Πολούνιν. 


«Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης»

Το τουρκικό ντοκιμαντέρ της Σαΐντα Τορούν είναι ακολουθεί επτά διαφορετικούς γάτους στις περιπλανήσεις τους στα σοκάκια, τις αγορές, το λιμάνι, τις ταράτσες της Κωνσταντινούπολης.

«Όταν ξεκίνησα να κάνω την ταινία, είχα πολλές ιδέες σχετικά με το πώς έπρεπε να γίνει. Ήθελα να παρουσιάσω την Κωνσταντινούπολη με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν των τουριστικών οδηγών και των πρωτοσέλιδων. Ήθελα να αγγίξω κάποια φιλοσοφικά θέματα και να σας προτρέψω να σκεφτείτε τη σχέση σας με τις γάτες, τη φύση και τους άλλους ανθρώπους. Τελική μου φιλοδοξία είναι να σας κάνω να αισθανθείτε σαν να κάθεται μια γάτα, γουργουρίζοντας, στα πόδια σας, κι ενώ σας αφήνει να τη χαϊδεύετε – σχεδόν σας αναγκάζει, μιας και δεν έχει σκοπό να το κουνήσει από εκεί, μέσω της ζεστασιάς της και της απαλότητάς της, να σκεφτείτε πράγματα, που, μέσα στην τρελή ζωή που όλοι ζούμε, δεν θα είχατε ποτέ την ευκαιρία να σκεφτείτε», αναφέρει η σκηνοθέτις.


«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς»

Μια φιλία που άλλαξε τον κόσμο αποτυπώνεται στη βιογραφική ταινία του – υποψήφιου για Όσκαρ – Ραούλ Πεκ, με τους Ογκούστ Ντιλ, Στεφάν Κοναρσκέ, Βίκι Κριπς, Ολιβιέ Γκουρμέ και Χάνα Στιλ. Ο 26άχρονος Καρλ Μαρξ παίρνει τον δρόμο της εξορίας με τη σύζυγό του. Στο Παρίσι του 1844, συναντούν τον νεαρό Φρίντριχ Ένγκελς, γιο εργοστασιάρχη, που έχει μελετήσει και βιώσει από κοντά τις απαρχές του προλεταριάτου στην Αγγλία και προσφέρει στον Μαρξ το κομμάτι που του έλειπε, για να σχηματίσει το νέο του όραμα για τον κόσμο. Προερχόμενοι από καλές οικογένειες, οι δύο αυτοί ιδιοφυείς και θρασείς νεαροί, μαζί, ενάντια στη λογοκρισία και τις αστυνομικές εφόδους, παρά τις εξεγέρσεις και τις πολιτικές αναταραχές, θα συμβάλουν καταλυτικά στη γέννηση του εργατικού κινήματος.


«Μια χαρούμενη οικογένεια»

Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο.Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.


«Saw: Legacy»

Μετά από μια σειρά φόνων που φέρουν τη σφραγίδα του δολοφόνου Jigsaw, η αστυνομία αρχίζει να κυνηγάει το φάντασμα ενός άνδρα, νεκρού για πάνω από μια δεκαετία, εμπλεκόμενοι σε ένα νέο παιχνίδι που είναι μόνο στην αρχή. Έχει επιστρέψει ο Τζον Κράμερ από τους νεκρούς για να θυμίσει στον κόσμο πως πρέπει να είναι ευγνώμονες για το δώρο της ζωής; Ή είναι μια παγίδα που έχει στήσει ένας άλλος δολοφόνος με τη δική του ατζέντα; 


Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…