Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας – Το αμφιλεγόμενο "Μother" του Ντάρεν Αρονόφσκι στις αίθουσες

Το κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας περιλαμβάνει την αμφιλεγόμενη «μητέρα!» του Ντάρεν Αρονόφσκι, αλλά και ταινίες για όλα τα γούστα.

59e8d46a1dc524f6508b4829

μητέρα! / mother!

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς και Χαβιέ Μπαρδέμ, πρωταγωνιστούν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι, «μητέρα!», μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της σεζόν.

Η ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού αναστατώνεται, όταν απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους. 


Χωρίς αγάπη / Loveless

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ

Στη νέα ταινία του, ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ («Επιστροφή», «Λεβιάθαν»), σκιαγραφεί την ανθρωπότητα μέσα από μία σύγχρονη οικογένεια που ζει «χωρίς αγάπη» με φόντο τη σύγχρονη Ρωσία. Το φιλμ, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Καννών.


Η Τελευταία Πινελιά / Final Portrait

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Τούτσι

Το νέο δράμα του Στάνλεϊ Τούτσι, παρακολουθεί την ιδιότυπη φιλία μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Λορντ, και του παγκοσμίου φήμης εικαστικού, Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Βασισμένη στα απομνημονεύματα του Τζέιμς Λορντ, «A Giacometti Portrait».


Ριψοκίνδυνοι Άνδρες / Only The Brave

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι

Η νέα σκηνοθετική απόπεριά του Τζόζεφ Κοζίνσκι, είναι μία δραματική περιπέτεια που βασίζεται στην ραγματική ιστορία των πυροσβεστών του Granite Mountain.

Μια ομάδα τοπικών πυροσβεστών που προσπαθεί να προστατεύσει μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση, οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, καταφέρνει να μετατραπεί στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 


Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm

Σκηνοθεσία: Ντιν Ντέβλιν

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο σινεμά κάνει ο σεναριογράφος/παραγωγός Ντιν Ντέβλιν, με μία περιπέτεια καταστροφής. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ υποδύεται έναν επιστήμονα, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον «Παγκόσμιο Κίνδυνο».


Γοριλομπελάδες

Μετάφραση – Σκηνοθετική επιμέλεια: Σοφία Παναηλίδου

Μια ξεκαρδιστική εμπειρία γεμάτη γοριλομπελάδες θα ζήσουν αυτό τον Οκτώβριο, μικροί και μεγάλοι. Ένα ταξίδι – ύμνος για τη διαφορετικότητα, την αγάπη και τη φιλία!


Όντως Φιλιούνται;

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές

Το «Όντως Φιλιούνται;», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Κορρέ, μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε εκλεκτικά φεστιβάλ του κόσμου, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες.

Λίγο πριν τα τριάντα ο Ντάνυ και η Στέλλα ανήκουν σε μία γενιά που ακόμα δεν έχει καθοριστεί. Ο Ντάνυ νιώθει πως είναι πολύ καλός γι’ αυτό τον κόσμο. Η Στέλλα πιστεύει πως ο κόσμος δεν είναι αρκετά καλός γι’ αυτή. Το ερώτημα είναι αν ο ένας είναι καλός για τον άλλο. H ταινία, χρησιμοποιώντας τον Ντάνυ ως κεντρικό χαρακτήρα και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες συχνά βρίσκεται –ή δημιουργεί- επιχειρεί να μιλήσει για αυτή τη γενιά, με το χιούμορ που της αρμόζει και την κατανόηση που της αξίζει.


Χειρότερα Δεν Γίνεται / Brad’s Status

Σκηνοθεσία: Μάικ Γουάιτ

Ο Μπεν Στίλερ πρωταγωνιστεί στην καινούργια γλυκόπικρη κωμωδία του Μάικ Γουάιτ.

Ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και μια άνετη ζωή στα προάστια του Σακραμέντο όπου ζει με την γλυκιά σύζυγο του Μέλανι, και τον γιο του Τρόι που έχει ταλέντο στην μουσική. Αυτή η ζωή όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύονταν στα φοιτητικά ένδοξα χρόνια του. Ένα ταξίδι στην Βοστώνη με τον υποψήφιο πρωτοετή φοιτητή γιο του, θα κάνει τον Μπραντ να επαναξιολογήσει τις προσωπικές του επιλογές


Onirica – Field of Dogs (2014)

Σκηνοθεσία: Λεχ Ματζέφσκι

H ταινία του Πολωνού Λεχ Ματζέφσκι, «Onirica – Field of Dogs», βασίζεται σε μια σύγχρονη ανάγνωση της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη.

Ο Αδάμ, ένας πολλά υποσχόμενος καθηγητής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να εργαστεί σε ένα σούπερ μάρκετ, όταν η αγαπημένη του και ο καλύτερος φίλος του χάνουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…