Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Ο Χάνεκε αποδομεί με ακρίβεια την αστική τάξη

Η ταινία του Μίχαελ Χάνεκε Happy End δεσπόζει στις κινηματογραφικές επιλογές της εβδομάδας, με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη να αποδομεί τη ζωή της αστικής τάξης με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

5a0daee11dc52489358b4568

«Justice League»

Την ταινία «Justice League» σκηνοθετεί ο Ζακ Σνάιντερ σε σενάριο των Κρις Τέριο και Τζος Γουίντον και σε ιστορία των Κρις Τέριο και Ζακ Σνάιντερ. Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Τσαρλς Ρόβεν, Ντέμπορα Σνάιντερ, Τζον Μπεργκ και Τζoφ Τζονς.

Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό. Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ’ αυτήν την καινούργια απειλή. Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων -Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg- μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.


Happy End

Ο Michael Haneke επιστρέφει με μια νέα ταινία που ονομάζεται Happy End και είναι από τα φαβορί για το Oscar Ξενόγλωσσης.

Μια καλοβολεμένη γαλλική οικογένεια ζει στην μπουρζουαζική της «φούσκα» στη Βόρεια Γαλλία, αγνοώντας την ανθρώπινη μιζέρια που πηγάζει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων γύρω από το λιμάνι του Καλέ, ελάχιστα μίλια μακριά από το σπίτι τους.


Lines

Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής», συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία, εμπνευσμένο εν μέρει από πραγματικές ιστορίες.

Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όρια τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσα τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στην «γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας…


Stronger

Ο 27χρονος Τζεφ βρέθηκε στον Μαραθώνιο απλά και μόνο προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά της πρώην αγαπημένης του. Η έκρηξη τον βρήκε να περιμένει στην γραμμή του τερματισμού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Όταν συνέρχεται στο νοσοκομείο είναι σε θέση να βοηθήσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναγνωρίζοντας έναν από τους βομβιστές αλλά η δική του προσωπική μάχη έχει μόλις ξεκινήσει. Παλεύει μήνες με την σωματική και συναισθηματική του αποκατάσταση με την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας του. Είναι ο ειλικρινής προσωπικός απολογισμός του Τζεφ και ενός ηρωικού ταξιδιού που έθεσε σε δοκιμασία τους οικογενειακούς του δεσμούς, καθόρισε την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κοινωνικού συνόλου και τον τροφοδότησε με εσωτερική δύναμη να αντέξει τις αντιξοότητες.


Aρδέννες

Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένι ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένι τέσσερα χρόνια έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο απροσάρμοστος Κένι είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, ο Ντέιβ και η Συλβί, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Κένι, έχουν υιοθετήσει μαζί ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τίποτε όμως δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις και το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους.


Δεν είμαι ο νέγρος σου

Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουϊν, από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου «Remember This House», που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ αυτό «μιλάει» για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκομ Χ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύοντας το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.


«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

InCollage 20240418 171302478

«Δημήτρη μου νικάμε»: Η αντίδραση του Π. Ασλανίδη για το πειθαρχικό κατά της εισαγγελέα που «έβγαλε λάδι» τον Τριαντόπουλο

«Όποιος έχει την ευθύνη για τον θάνατο τόσων ανθρώπων αλλά και για την πλήρη αλλοίωση…

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

SOS για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

Αγγελία

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

«ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμισει ζωή και να το…

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί