Newsroom

Newsroom

Oι ταινίες της εβδομάδας: Λευκοί Ιππότες και Captain America!

Οκτώ ταινίες προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα στις αίθουσες. Ανάμεσά τους το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» που φέρνει αντιμέτωπους μερικούς από τους πιο γνωστούς υπερήρωες της Marvel. Η εβδομάδα περιλαμβάνει και αρκετό κοινωνικό σινεμά, με τους «Λευκούς Ιππότες» του Γιοακίμ Λεφός και άλλες ταινίες.

572b19551dc524f4378b4a40

Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος

Όταν οι Εκδικητές (Avengers) κληθούν να αυτοπεριοριστούν μετά από μία σειρά καταστροφών, θα βρεθούν διχασμένοι. Υπάρχουν εκείνοι που επιθυμούν να συνεχίσουν να ορίζουν μόνοι τους τα του οίκου τους (όπως ο Captain America) και εκείνοι που ελπίζουν να προλάβουν τα χειρότερα (Iron Man). Στην ουσία πρόκειται για τις δύο πλευρές της Αμερικής: την αποικιοκρατικής λογικής Αμερική και την φιλελεύθερη Αμερική που οι δύο ήρωες ενσαρκώνουν υπέροχα. Παράλληλα, η ταινία αποτελεί μία απολαυστικότατη περιπέτεια με χιούμορ που θυμίζει περισσότερο τις ensemble ταινίες των Εκδικητών. Μπορεί ο Θορ και ο Χαλκ να λείπουν, αλλά έχει μπόλικους νέους ήρωες: ο Ant-Man εντάσσεται με εντυπωσιακό τρόπο στην ομάδα, ενώ γνωρίζουμε τους Black Panther και τον καινούριο Spider Man. Οι φαν των κόμικ θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D.

Σκηνοθεσία: Άντονι και Τζο Ρουσο

Πρωταγωνιστούν: Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Ρένερ, Ντον Τσιντλ, Άντονι Μάκι, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ντάνιελ Μπριλ


Λευκοί Ιππότες

Η νέα ταινία του Γιοακίμ Λαφός (Πέρα από τη λογική) αφηγείται την ιστορία μιας γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που φτάνει στην Αφρική με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά. Καθώς προσπαθεί να πείσει χωριά, γονείς και φυλές να δώσουν τα παιδιά τους με στόχο να εκπαιδευτούν, ο θεατής παρατηρεί ότι η ΜΚΟ παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους μία διαφορετική κάθε φορά ατζέντα. Η ταινία του Λαφός έχει στόχο να εξοργίσει τον θεατή. Η στεγνή παρατήρηση και ο άκρως ειρωνικός τίτλος που χρησιμοποιεί ο Λαφός έχουν ως αποτέλεσμα μία ταινία – σχόλιο πάνω στην αποικιοκρατική πολιτική ορισμένων ακτιβιστών. Ενδιαφέρουσες ερμηνείες από τον Βενσάντ Λιντόν, τη Λουίζ Μπουργκόιν και την Βαλερί Ντονζελί.


Theeb, ο λύκος της ερήμου 

Στην Χιτζάζ, επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ένα αγόρι βεδουίνος και ο αδελφός του, αναλαμβάνουν να οδηγήσουν έναν Βρετανό στρατιώτη. Όταν η ομάδα πέφτει θύμα ενέδρας, το αγόρι θα βρεθεί πρόωρα στο κατώφλι της ενηλικίωσης. Με μία ώριμη ερμηνεία από τον νεαρό Τζασίρ Έιντ αλ-Χουιετάτ, η ταινία ξεχωρίζει για τη φωτογραφία της και την λιτότητα του σεναρίου. Η εκδίκηση, ο φόβος, η αδελφική αγάπη, η ενηλικίωση είναι τα βασικά θέματα της ταινίας. Θέματα με τα οποία έχουν καταπιαστεί πολλοί σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Νατζί Αμπού Νογουάρ παρουσιάζει έναν πλούτο συναισθημάτων, κυρίως μέσα από τα βλέμματα και τις κινήσεις των ηρώων του.  


SMAC

Μία γυναίκα που πάσχει από καρκίνο αποφασίζει να προσκαλέσει στο σπίτι της έναν άστεγο. Η σχέση τους περνά από διάφορες φάσεις, καθώς η πρώτη έρχεται αντιμέτωπη με μία νέα καθημερινότητα, αποτέλεσμα και της ασθένειάς της. Ο σκηνοθέτης Ηλίας Δημητρίου χρησιμοποιεί τα κλισέ προς όφελος της ταινίας, δημιουργώντας ένα τρυφερό πορτραίτο μιας σχέσης μεταξύ δύο διαφορετικών χαρακτήρων. Η τρυφερή ερμηνεία της Βαγγελιώς Ανδρεαδάκη (για την ταινία η ηθοποιός κέρδισε βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) αποτελεί άλλο ένα ατού της ταινίας.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου

Πρωταγωνιστούν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος  


Ο Ήχος της Σιωπής (Louder than Bombs)

Τρία χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατο μιας διάσημης φωτορεπόρτερ, ο σύζυγος και τα δυο παιδιά της θα έρθουν κοντά την ώρα που μία αναδρομική έκθεση στο έργο της ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της. Ο Γιοακίμ Τρίερ (Όσλο, 31 Αυγούστου) έχει ενδιαφέρουσες ιδέες για μία οικογένεια σε κρίση (υπάρχουν σημεία που η εμμονή στη λεπτομέρεια και η ταυτόχρονη επίθεση στο αναμενόμενο θα θυμίσουν στον θεατή το American Beauty), ωστόσο οι ιδέες του δεν καταφέρνουν να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο σύνολο. Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ επαναλαμβάνει ουσιαστικά τον εαυτό του, ενώ ο Γκάμπριελ Μπερν δίνει άλλη μία δυνατή ερμηνεία.

Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ

Πρωταγωνιστούν: Γκάμπριελ Μπερν, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Ντέβιν Ντρούιντ  


Ψεύτης Ήλιος 3: Το Οχυρό 

Ο πρώην στρατηγός Κότοφ και νυν κρατούμενος καλείται να πολεμήσει ενάντια στους Γερμανούς για την κατάκτηση ενός αδύνατου στόχου: ενός οχυρού που φυλάσσεται πολύ καλά. Πριν την καθοριστική επίθεση, ο Ντμίτρι Αρσέντιεφ (Μίτια), αιώνια Νέμεσις του Κότοφ θα τον βρει και οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι. Το δεύτερο μέρος της συνέχειας του «Ψεύτη Ήλιου» (που στην Ελλάδα κυκλοφορεί ως τρίτη ταινία) του Νικίτα Μιχάλκοφ δεν θυμίζει σε τίποτα την ταινία του 1994. Η νοσταλγία έχει αντικατασταθεί από μία εμμονή σε ένα σινεμά του παρελθόντος που μπορεί να ειρωνεύεται την πατριδολαγνεία της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει άκρως αντικινηματογραφική. Πιο ενδιαφέροντα τα σημεία στα χαρακώματα, μελοδραματικές οι προσωπικές επαφές του Κότοφ (κακός στην ερμηνεία του ο σκηνοθέτης – ηθοποιός).

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιχάλκοφ

Πρωταγωνιστούν: Νικήτα Μιχάλκοφ, Όλεγκ Μένσικοφ, Ναντέζντα Μιχάλκοβα


Ο προφήτης

Ένας στρατιώτης φτάνει σε ένα μοναστήρι, αναζητώντας τον πατέρα του. Εκεί θα γνωρίσει τον Προφήτη, έναν ηλικιωμένο άνδρα και ένα νεαρό αγόρι που αρνούνται να πολεμήσουν και θα δει ότι γνωρίζουν πράγματα για αυτόν. Από τεχνικής άποψης, η ταινία του Δημήτρη Πούλου παρουσιάζει ενδιαφέρον, ωστόσο το σενάριο αποτελεί ουσιαστικά μια συρραφή μεγαλοστομιών και ψευδοφιλοσοφίας.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πούλος

Πρωταγωνιστούν: Μενέλαος Χαζαράκης, Στίβεν Κρίστοφερ, Γιώργος Χρανιώτης  


Friend Request

Η Λόρα είναι μια δημοφιλής φοιτήτρια που ζει μια συνηθισμένη φοιτητική ζωή, μοιράζοντας την με τους φίλους της στο Facebook. Όταν θα αποδεχθεί ένα αίτημα φιλίας από μια μοναχική κοπέλα στην τάξη της, την Μαρίνα, χωρίς να το θέλει, θα θέσει σε κίνηση μια τρομακτική κατάρα. Η Μαρίνα πεθαίνει ξαφνικά, αλλά η σελίδα της στο Facebook συνεχίζει να παρενοχλεί την Λόρα και τους φίλους της. Πολύ σύντομα, η online παρενόχληση τους γίνεται πραγματικός κίνδυνος για τις ζωές τους. Όταν ένας μετά τον άλλο, οι φίλοι της αρχίζουν να παθαίνουν φρικιαστικά ατυχήματα, η Λόρα αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της κατάρας.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Βερχόφεν

Πρωταγωνιστούν: Αλίσια Ντέμπναμ Κερ, Μπριτ Μόργκαν, Κόνορ Πάολο, Γουίλιαμ Μόουζλι  


Πηγή: in.gr

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018