Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από 8 Ιουνίου στους κινηματογράφους

Στις ταινίες της εβδομάδας, ξεχωρίζει το υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας Tanna.

59391ba71dc524bf548b46d4

Tanna

Κάπου στο Νότιο Ειρηνικό, η Βάβα, ένα νεαρό κορίτσι μίας από τις τελευταίες παραδοσιακές φυλές στην Τάννα, ερωτεύεται τον εγγονό του αρχηγού, το Νταΐν. Ο διαφυλετικός πόλεμος κλιμακώνεται και το ζευγάρι προσπαθεί να ξεφύγει, να ζήσει ευτυχισμένο κάπου μακριά. Πρέπει ωστόσο να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό που λέει η καρδιά τους και το μέλλον των φυλών τους. Η ταινία υπήρξε υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Μπάτλερ, Μπέντλι Ντιν

Πρωταγωνιστούν: Μουνγκάου Ντάιν, Μαρί Βάβα, Μαρσελίν Ροφίτ 

Wonder Woman

Η Πάτι Τζένκινς μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία της Wonder Woman σε μια περιπέτεια που έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ. 

Η πριγκίπισσα των Αμαζόνων, Νταϊάνα, μεγαλώνει σε έναν προστατευμένο κόσμο, έναν παράδεισο. Όταν στις ακτές του νησιού της φτάσει ένας αμερικανός πιλότος μεταφέροντας φρικιαστικές ιστορίες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μαίνεται, η Νταϊάνα θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το νησί όπου μεγάλωσε και να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Η Πάτι Τζένκινς μεταφέρει στο σινεμά την ιστορία της Wonder Woman σε μια περιπέτεια που έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ.

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντέιβιντ Θιούλις

Η Χαμένη Πόλη του Ζ

Ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φώσετ ανακαλύπτει στη διάρκεια ενός ταξιδιού στον Αμαζόνιο ίχνη ενός αρχαίου πολιτισμού και αποφασίζει -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο στη Βρετανία όσο και στη διάρκεια των εξερευνήσεών του- να ανακαλύψει μια χαμένη πόλη. Ο Τζέιμς Γκρέι διασκευάζει το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γκραντ.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι

Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ

Με Λένε Τζιγκ

Ο Έντσο, ένας μικροκακοποιός αναπτύσσει υπερδυνάμεις μετά από ένα παράξενο ατύχημα. Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το γεγονός προς όφελός του και να γίνει σούπερ εγκληματίας. Ώσπου γνωρίζει την Αλέσια, η οποία τον ταυτίζει με τον δημοφιλή χαρακτήρα των ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων, Τζιγκ το Ρομπότ. Ο Έντσο θα θελήσει να την προστατεύσει και θα αντιμετωπίσει νέους εχθρούς. Μία ταινία παρωδία για τους υπερήρωες του Γκαμπριέλε Μαϊνέτι, η οποία κέρδισε επτά βραβεία David di Donatello.

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μαϊνέτι

Πρωταγωνιστούν: Κλαούντιο Σανταμαρία, Λούκα Μαρινέλι, Ιλένια Παστορέλι

Ο Αρχιτσιγκούνης

Ο Φρανσουά Γκοτιέ είναι αυτό που λέει ο τίτλος της ταινίας, ένας άνδρας υπερβολικά τσιγκούνης. Κάνει οικονομία στα πάντα: από το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι τα χρήματα του δώρου για συνάδελφο που ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Η συνάντησή του με δύο γυναίκες -η μία ερωτικό ενδιαφέρον, η άλλη η κόρη που δεν γνώριζε ότι είχε- θα τον ωθήσει να σκεφτεί ξανά τη ζωή του. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντάνι Μπουν.

Σκηνοθεσία: Φρεντ Καβαγιέ

Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Μπουν, Λοράνς Αρνέ, Νοεμί Σμιντ

Λατίνοι και Άθικτοι

Η ισπανόφωνη εκδοχή των Intouchables των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Ο Φελίπε είναι ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που μετά από ατύχημα μένει τετραπληγικός και αναζητά βοηθό. Τελικά αποφασίζει να προσλάβει τον Τίτο, έναν άνδρα που είναι φαινομενικά ακατάλληλος, αλλά ο οποίος θα βοηθήσει τον Φελίπε να βρει ξανά νόημα στη ζωή του.

Σκηνοθεσία: Μάρκος Καρνεβάλε

Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνες, Ροντρίγκο ντε λα Σέρνα, Κάρλα Πέτερσον

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…