Newsroom

Newsroom

Οι προπονητές κερκίδας

Μελέτη που δημοσιοποίησε η Samsung αναφέρει οτι ένας στους τρεις Ευρωπαίους φίλους του ποδοσφαίρου (34%) πιστεύει ότι έχει αρκετές γνώσεις…

kerkida

Μελέτη που δημοσιοποίησε η Samsung αναφέρει οτι ένας στους τρεις Ευρωπαίους φίλους του ποδοσφαίρου (34%) πιστεύει ότι έχει αρκετές γνώσεις για να γίνει ένας κορυφαίος επαγγελματίας προπονητής.
Συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Samsung Media Solution Center Europe με αφορμή την ανάπτυξη της νέας ποδοσφαιρικής εφαρμογής “Kick”. Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία www.onepoll.com τον Αύγουστο του 2014, σε πληθυσμό 1.000 οπαδών του ποδοσφαίρου στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατά την παρακολούθηση ενός αγώνα ένας στους πέντε οπαδούς τείνει να επηρεάζεται τόσο βαθιά από τον αγώνα, ώστε να υποδεικνύει στους φίλους του τις αποφάσεις που ο ίδιος θα έπαιρνε, αν είχε τη θέση του προπονητή. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 44% (ένας στους δύο), όταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, λαμβάνονται αμφιλεγόμενες αποφάσεις. Επιπροσθέτως, ένας στους τέσσερις (22%) θα φωνάξει προς την κατεύθυνση της τηλεόρασής του, σχετικά με την απόδοση των παικτών.
Οι περισσότεροι χαρούμενοι και υποστηρικτικοί οπαδοί στην Ευρώπη είναι οι Ισπανοί με ποσοστό 81% και θεωρητικά “πιο ψυχροί” οι Γερμανοί με 61%. Σε ότι αφορά το άγχος πρωταθλητές είναι οι Γάλλοι καθώς δηλώνουν αγχώδεις σε ποσοστό 47% ενώ αυτοί που δακρύζουν πιο εύκολα είναι οι Βρετανοί (29%) ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς (27%) και τους Γάλλους (25%) ενώ εντύπωση προκαλεί ότι οι μεσόγειοι λαοί, Ισπανοί (24%) και Ιταλοί (18%), που χαρακτηρίζονται για την διαχυτικότητα τους έρχονται τελευταίοι.
Η επίδειξη των γνώσεών τους, ωστόσο, δεν εξαντλείται κατά τη μετάδοση ενός αγώνα, με την έρευνα να αναδεικνύει ότι ένας μέσος Ευρωπαίος οπαδός καταναλώνει περίπου έξι ώρες την εβδομάδα, συζητώντας έναν αγώνα είτε με φίλους είτε με συναδέλφους του. Συγκεκριμένα οι Ιταλοί είναι εκείνοι που εκδηλώνονται με περισσότερο πάθος, ενώ παραδέχονται ότι συζητούν οχτώ ώρες την εβδομάδα γύρω από το ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, οι Γάλλοι καταναλώνουν το λιγότερο χρόνο, με περίπου τέσσερις ώρες συζήτησης την εβδομάδα.
 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους