Οι ολλανδοί παιδόφιλοι προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιατί η λέσχη τους κηρύχθηκε παράνομη!

Κι όμως, συμβαίνει κι αυτό. Η ολλανδική λέσχη παιδόφιλων «Vereniging MARTIJN» σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεκδικώντας…

paidofiloi 0

Κι όμως, συμβαίνει κι αυτό. Η ολλανδική λέσχη παιδόφιλων «Vereniging MARTIJN» σχεδιάζει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διεκδικώντας δικαίωση μετά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ολλανδίας με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.

Οι παιδόφιλοι της λέσχης «Vereniging MARTIJN» διεκδικούν, όπως ισχυρίζονται, τη νομική και κοινωνική αποδοχή των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών από το 1982. Θεωρούν, μάλιστα, τη λέσχη μια δεξαμενή κατάθεσης κι ανταλλαγής απόψεων ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τον Απρίλιο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε την ύπαρξη της λέσχης «απειλή» για τη δημόσια τάξη. Ο δικηγόρος της λέσχης υποστηρίζει πως η απαγόρευση παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και ελπίζει πως οι πελάτες του θα δικαιωθούν από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.