"Οι Θεσμοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα αρχές Νοέμβρη"

Την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα στις αρχές Νοέμβρη και μετά τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος παρουσιάζοντας παράλληλα, τα θέματα της 9ης Οκτωβρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

59d651aa1dc52459638b4855

Στόχος είναι να διαπιστώσουν την πρόοδο που θα έχουν κάνει οι ελληνικές Αρχές σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.  

Σε ό,τι αφορά την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, που βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα από τη δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε ότι πιστεύει πως η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει εγκαίρως τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμο ως την 31η Οκτωβρίου, υπενθύμισε ο ίδιος.  

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση εντός του 2017.

Ερωτηθείς για το Ελληνικό, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η επένδυση θα έχει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι πιθανότατα το τελευταίο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης σχολίασε ότι με την ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Σόιμπλε το Eurogroup θα χάσει ένα «καθαρό και αναλυτικό μυαλό».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…