Newsroom

Newsroom

Οι Νέο- Ναζί πρέπει να μείνουν μακριά από την Ελληνική κυβέρνηση.

Οι Νεο-ναζί βγάζουν  πολιτικό κεφάλαιο από την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας – και οι φιλοδοξίες τους θα πρέπει να αφορούν…

Οι Νεο-ναζί βγάζουν  πολιτικό κεφάλαιο από την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας – και οι φιλοδοξίες τους θα πρέπει να αφορούν τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο.

Ως νέος μετανάστης από την Ελλάδα στο Ισραήλ, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος, όταν οι σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ξεκίνησε να γίνεται πιο στενή πριν από περίπου ένα χρόνο. Μετά τη διάσπαση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, η Ελλάδα και το Ισραήλ άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ως φυσικούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή. Αλλά η περίπτυξη των νεο-ναζί στο πολιτικό ρεύμα, η οποία είναι μια πραγματικά ανησυχητική εξέλιξη στην Ελληνική πολιτική σκηνή, με ανάγκασε να αναγνωρίσω το κενό που εξακολουθεί να υπάρχει μεταξύ των χωρών και στις πολιτικές κουλτούρες τους, την έλλειψη της ελληνικής ευαισθησίας στον αντισημιτισμό, όπως καθώς και την ανάγκη να αξιολογείται συνεχώς η ειλικρίνεια εκείνων που ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι μας.

Μέχρι και πριν από τρεις εβδομάδες, ο  Γιώργος Καρατζαφέρης, αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός) ήταν μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού των τριών κομμάτων που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2011. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό στο εξωτερικό είναι ότι ο Καρατζαφέρης είναι ένας πολιτικός πολύ γνωστός για τα αντισημιτικά του ξεσπάσματά και τα σχόλια με τα οποία αρνείται το Ολοκαύτωμα, κάποιος που δήλωσε το 2008 κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας ότι «οι Εβραίοι μυρίστηκαν αίμα».  Όσον αφορά τις επιθέσεις 9/11 ισχυρίστηκε ότι «4.000 Εβραίοι οι οποίοι εργάζονταν στους δίδυμους πύργους και δεν πήγαν στη δουλειά την ημέρα της επίθεσης» και έχει αναφέρεται σε «όλες αυτές τις ιστορίες του Άουσβιτς και του Νταχάου» στη ζωντανή τηλεόραση.

Παρόλα αυτά ο Καρατζαφέρης, ο δημαγωγός, βρίσκεται τώρα εκτός κυβέρνησης, δύο άλλοι βουλευτές του ΛΑΟΣ, κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ενός δεξιού κόμματος και ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός μετά τις επόμενες εκλογές στα τέλη του Απριλίου 2012. Ένας από αυτούς τους δύο βουλευτές, ο Μάκης Βορίδης, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, όταν διεγράφει από το ΛΑΟΣ, αλλά ο Έλληνας Πρωθυπουργος, ο κ. Παπαδήμος, επέλεξε να μην αποδεχθεί την παραίτηση Βορίδη και τον κράτησε στην κυβέρνησή του.

Σαν Εβραίος και Ισραηλινός, αισθάνομαι ότι είναι καθήκον μου και υποχρέωση να μοιραστώ μαζί σας το υπόβαθρο του Βορίδη και την πολιτική του καριέρα. Ο πρώην ηγέτης νεο-ναζιστικής ομάδας νέων στην Ελλάδα, της Χρυσής Αυγής, ο Βορίδης έχει μια μακρά ιστορία άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας, περιλαμβανομένων απειλών προς εβραϊκές οικογένειες και κορυφαίες ομάδες κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών. Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες προσπαθεί να αλλοιώσει την εικόνα του «τραμπούκου» που είχε στο παρελθόν του περιγράφοντας το ως «ακτιβισμό της δεξιάς». Ως μαθητής στο ελιτίστικο Κολλέγιο Αθηνών, όπου φοίτησε ο νυν πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο Σαμαράς αλλά και εγώ, ο Βορίδης οργάνωσε την φασιστική ομάδα μαθητών «Ελεύθεροι Φοιτητές» η οποία ζωγράφισε στους τοίχους αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρετούσαν ο ένας τον άλλο με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler».

Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης, απειλούσε διά της βίας τόσο τους Εβραίους μαθητές οι οποίοι ήταν εναντίον της φασιστικής του οργάνωσης, αλλά και τις οικογένειές τους. Μετά την αποφοίτηση του, ο Βορίδης οργάνωσε μία φασιστική ομάδα στη Νομική σχολή Αθηνών και έγινε ενεργό μέλος Νέο- Ναζί ομάδων. Στη δεκαετία του 1990, ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Jean Marie LePen, ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο, ένα αντι-μεταναστευτικό κόμμα. Το σύνθημα του κόμματος ήταν «Κόκκινη κάρτα για τους μετανάστες». Πριν από μερικά χρόνια, έγινε μέλος του ΛΑΟΣ και εξελέγη στο κοινοβούλιο. Σύντομα έγινε ο αγαπημένος των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, λόγω των εκτεταμένων συνδέσεων της οικογένειάς του, τις ικανότητες του στο διάλογο και το χάρισμά του μπροστά από τις κάμερες.

Αν και λιγότερο χαρισματικός, ο δεύτερος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει επίσης μια μακρά ιστορία αντισημιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει επίθεσεις προς τους Εβραίους μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του αλλά και το ότι βρέθηκε να είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των ηγετών της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας που είναι σε δίκη για τη δυσφήμηση του Κώστα Πλεύρη. Ο Γεωργιάδης είναι  ένας αυτοαποκαλούμενος Ναζί και αντισημιτιστής, του οποίου το βιβλίο είχε χαρακτηριστεί από το Κεντρικό διοικητικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα ως “δυσφημιστικό, αντισημιτικό βιβλίο στο οποίο οι Εβραίοι χαρακτηρίζονται ως «υπάνθρωποι »και απειλούνται άμεσα με αφανισμό». Ο Πλεύρης ο ίδιος πήγε σε δίκη για υποκίνηση, αλλά αθωώθηκε, και στη συνέχεια μήνυσε τους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας. Ο  Πλεύρης είναι επίσης ο πατέρας του Θανάση Πλεύρη, ενός άλλου μέλους του ΛΑΟΣ του κοινοβουλίου.

Ο Σαμαράς νομιμοποιεί ένα νεοναζί και αντισημίτη του χειρίστου είδους, προσκαλώντας τον Βορίδη να ενταχθεί στο κόμμα του. Επιστολές διαμαρτυρίας από εβραϊκές οργανώσεις έλαβαν μια χλιαρή απάντηση από τον Σαμαρά. Το Ισραήλ δεν έχει διαμαρτυρηθεί δημόσια, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μην «ταράξει τα νερά» της πρόσφατης φιλίας με την Ελλάδα. Ίσως το έπραξε μέσω των ιδιωτικών καναλιών.

Η συμμετοχή ακροδεξιού κόμματος στην Ελληνική κυβέρνηση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Δεδομένου ότι οι Ισραηλινοί και οι Εβραίοι, χρειαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε κάθε είδους νεοναζιστικών συμμετοχών στις κυβερνήσεις των φιλικών κρατών, όπως ακριβώς κάναμε όταν ο Kurt Waldheim  εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αυστρίας, και όταν το κόμμα του Jörg Haider, ο επί μακρόν ηγέτης του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας, προσχώρησε στην κυβέρνηση.

Έχοντας κατά νου τις καταιγίδες που χτυπάνε το ελληνικό κράτος και την οικονομία, και ένα υποκείμενο ρεύμα αντισημιτισμού που έχει βαθιές ρίζες στη χώρα, ο φόβος μου είναι ότι ένας  επικίνδυνος  εθνικισμός είναι σε άνοδο στην Ελλάδα. Η επιθυμία των πολιτικών να απευθύνουν έκκληση προς λαϊκίστικες συνωμοσίες και του ρατσισμού στην πορεία προς τις γενικές εκλογές σε διάστημα ενός μήνα και αργότερα θα οδηγήσει σε νεο-ναζί κρατώντας την ισορροπία της εξουσίας και μέχρι τότε, θα είναι πολύ αργά για να τους σταματήσει ο οποιοσδήποτε. Ο χρόνος για να τους σταματήσουν είναι τώρα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…