Οι λίγο… εριστικοί "ακτιβιστές της Δεξιάς"

Ήταν 20 Απριλίου του 2016 -μία μέρα πριν την επέτειο της "επανάστασης"- όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έλεγε στη Βουλή: "Δεν είναι όλοι αριστεροί τρομοκράτες, αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί". Ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2017, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, δήλωνε "Η Χρυσή Αυγή είναι σα να μην υπάρχει στην Ελλάδα. Η βία προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια», ξεπλένοντας στους 40 βαθμούς τα μαύρα ρούχα της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

5aa06f2e1dc524586d8b45c2

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Η επίσημη επιβράβευση του ξεπλύματος των δολοφονιών, των πογκρόμ και κυρίως των ιδεών της Χρυσής Αυγή, από τον πρόεδρο της ΝΔ ήρθε με το “μπράβο” στον πρόεδρο της ΝΔ από την ιστοσελίδα της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αρκετό καιρό πριν την αποκάλυψη ενός ακόμα τρομοκρατικού πυρήνα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, της Combat 18 Hellas.


Προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε από το Twitter συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την εξάρθρωση πυρήνα της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης “Combat 18 Ηellas” (όπου “18”, η αντιστοιχία στο λατινικό αλφάβητο με τα γράμματα “Α” και “Η”… τα αρχικά του Αδόλφου Χίτλερ). Μια οργάνωση που ο ίδιος είχε προληπτικά “αθωώσει” -μαζί με το συγκοινωνούν δοχείο της Χρυσής Αυγής- λέγοντας πως “η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά” και πως “όλοι οι τρομοκράτες είναι αριστεροί“.


Οι φωτογραφίες και τα ονόματα των ακροδεξιών τρομοκρατών της Combat 18 Hellas, ακόμα δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα… δεν είναι δα οροθετικές ιερόδουλες ή πιτσιρίκια που αποπειράθηκαν να ληστέψουν τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης, για να τους κάνουν τη μούρη κρέας και να δημοσιεύσουν “φοτοσοπαρισμένες” φωτογραφίες τους με τα μάτια και το πρόσωπο πρησμένα απ’ το ξύλο.

Η ακροδεξιά οργάνωση Combat 18, δεν χτυπούσε φυσικά κάποιον εκπρόσωπο της εξουσίας… ο εχθρός της ήταν τα στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών, που πολλά από αυτά λειτουργούσαν και ως δομές αλληλεγγύης. Άλλωστε το γράφανε και σε τοίχους: “την ισότητα την θέλουν οι κατώτεροι”είναι και αυτοί υπέρμαχοι της “αριστείας”, βλέπετε.

Γιατί δεν πιάνουν και το Ρουβίκωνα“, αλαλάζει -με εξαιρετικά αντανακλαστικά- από προχθές το “μέτωπο της λογικής”, με το που έγιναν γνωστές οι συλλήψεις των ακροδεξιών τρομοκρατών. Για τόση λογική μιλάμε… το να συγκρίνεις εμπρησμούς και κατοχή εκρηκτικής ύλης που μπορεί να κατεδαφίσει πολυκατοικίες, με τρικάκια, στρακαστρούκες και ακτιβίστικες καταλήψεις.

Οι ίδιοι που έβγαιναν στα κάγκελα με τη 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα και γέμιζαν τα social media με τις καταστροφικές συνέπειες μιας ολιγόωρης εξόδου ενός καταδικασμένου τρομοκράτη, εδώ και δύο ημέρες αναφέρουν πιο πολύ τη λέξη “Ρουβίκωνας”, παρά “Combat 18”.

Η υπόθεση «ακροδεξιά τρομοκρατία» έχει πολλά παρακλάδια και όσο πιο πολύ το ψάχνεις δημοσιογραφικά, τόσο πιο πολύ κατανοείς τον ανατριχιαστικό τρόπο με τον οποίο συγκοινωνούν τα μαύρα δοχεία της άκρας Δεξιάς. Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, πέρα από τις πολιτικές ορθότητες. Oι στυγνοί φασίστες που ξεπλύθηκαν επί Σαμαρά και έχουν κάνει κατάληψη στη Νέα Δημοκρατία -με την ανοχή και τις πλάτες ενός φοβικού και αδίστακτου προέδρου- είναι η “σοβαρή εκδοχή” ενός νεο-συντηρητικού φασισμού που εξαπλώνεται, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Ας θυμηθούμε, για του λόγου το αληθές, την προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Άδωνη Γεωργιάδη να διαφημίζει το εθνικιστικό περιοδικό “ΠΑΤΡΙΑ” και να υπερασπίζεται με πάθος, το νεοναζί, «ακτιβιστή της Δεξιάς», Δημήτρη Παπαγεωργίου (μετά το 5:16) που είχε συλληφθεί, μαζί με άλλους εθνικιστές για την επίθεση σε αντι-ρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους:


Ας θυμηθούμε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, όταν -συμπτωματικά- 

σε εκδήλωση του περιοδικού “ΠΑΤΡΙΑ”  καλούσε σε «απώλειες» μεταναστών στο Αιγαίο:

Ας θυμηθούμε τέλος και το Μάκη Βορίδη, όταν φωτογραφιζόταν με φόντο ναζιστική αφίσα


ΥΓ. Αναμένουμε ακόμα από την ΕΛ.ΑΣ. να δημοσιεύσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες των προσαχθέντων. Έχουν κυκλοφορήσει βέβαια, αλλά ας περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις. Τότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα. 

Πολύ περισσότερα…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…