Οι Κροάτες δημιουργούν κλίμα για τα Μπαράζ με την Ελλάδα

Οι Κροάτες ανησυχούν ότι θα υπάρξουν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων , όπως είχε γίνει και το 2011.

59ead3da1dc524370a8b4568

Μετράμε αντίστροφα για τα κρίσιμα ματς με την Κροατία που θα κρίνουν και την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Και ήδη οι Κροάτες δημιουργούν κλίμα εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο επεισοδίων στις δύο αναμετρήσεις των μπαράζ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών στα παιχνίδια που θα γίνουν.

Ο Νταβόρ Σούκερ, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κροατίας, επικαλέστηκε σε δηλώσεις του σκηνικό βίας στο παιχνίδι του 2011 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με επεισόδια ανάμεσα σε Κροάτες και Έλληνες οπαδούς.

«Γνωρίζουν όλοι ότι η κατάσταση με τους οπαδούς των δύο ομάδων δεν είναι καλή. Θα αφήσουν τους Έλληνες να έρθουν στο πρώτο παιχνίδι; Θα πρέπει εμείς να οργανώσουμε ένα τέτοιο ταξίδι για τη ρεβάνς; Ας θυμηθούμε τι έγινε στον τελευταίο μεταξύ μας αγώνα ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, αυτό του Ολυμπιακού, το 2011».

Δηλώσεις στον κροατικό τύπο έκανε και ο πρόεδρος των οργανωμένων της Κροατίας, Ίλια Πέρκοβιτς που τόνισε: «Το 2011 είχαν έρθει με κράνη και άρχισαν να μας ρίχνουν μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλια. Από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, αλλά είχαμε πολλούς τραυματίες. Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά. Ένας συμπατριώτης μας είχε χάσει το δάχτυλό του και τον είχα συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Είχαμε κρύψει τις κροατικές εμφανίσεις κάτω από άλλα ρούχα για να μην κινδυνέψουμε περισσότερο όσο περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο».

Επιστρατεύτηκαν και δύο παλαίμαχοι άσοι με παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα προκειμένου οι Κροάτες να δώσουν έμφαση στην ανησυχία τους. «Μια φορά που πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό μας είχαν βάλει να υπογράψουμε ένα έγγραφο για την περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι, ποιος θα εκπροσωπούσε ποιον στην ασφαλιστική εταιρεία, ποιος θα κινούνταν νομικά εναντίον του αντίπαλου συλλόγου… Είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν σχέσεις με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα και εκείνοι του ΠΑΟΚ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Παρτίζαν. Οι Σέρβοι με τους Έλληνες είναι πολύ κοντά, έχουν αδελφικές σχέσεις. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Γι’ αυτό λέω ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί σ’ αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε ο Σρέντζιαν Άντριτς.

«Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη. Ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη για να αλλάξει η διοίκησή της. Και φοβάμαι ότι δεν μπορούν να οργανώσουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στον βαθμό που απαιτείται», υποστήριξε ο Βέλιμιρ Ζάετς.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…