Newsroom

Newsroom

Οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

217 παραλίες “ξεσκόνισε” φέτος το ΠΑΚΟΕ, ενώ σύμφωνα με τις έρευνές του, περίπου οι μισές είναι ατκαλληλες για κολύμπι. Ειδικά στις…

attica beach

217 παραλίες “ξεσκόνισε” φέτος το ΠΑΚΟΕ, ενώ σύμφωνα με τις έρευνές του, περίπου οι μισές είναι ατκαλληλες για κολύμπι. Ειδικά στις θάλασσες της δυτικής Αττικής, που είναι οι ευκολότερα προσβάσιμες από την πόλη μας, το ποσοστό ακατάλληλων ανέρχεται σχεδόν στο 65%.

 Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, προχώρησε και το 2014, για 35η χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει, ώστε να γνωρίζουμε αν τα νερά στις παραλίες όπου επιλέγουμε να κολυμπήσουμε είναι καθαρά, λιγότερο καθαρά ή ακόμη και απολύτως ακατάλληλα, καθώς έχουν μικροβιακό φορτίο εκτός των επιτρεπόμενων ορίων. 

Οι μετρήσεις διενεργήθηκαν από τις 2 έως και τις 31 Μαΐου του 2014, με έμφαση στις περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό λουομένων. Από τα 217 σημεία που ελέγχθηκαν, 109 παραλίες κρίθηκαν κατάλληλες (50,23%) ενώ 108 (49,77%) ήταν αυτές στις οποίες δεν θα έπρεπε ούτε καν να πλησιάζουμε. 

Πώς γίνονται οι αναλύσεις 

Οι παράμετροι που εξετάζονται για την έρευνα του ΠΑΚΟΕ είναι οι εξής:
– Ολικά κολοβακτηριοειδή 
– Κολοβακτηριοειδή κοπρανώδους προελεύσεως 
– Εντερόκοκκοι 
– Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολότητα). 

Κυρίως παρακολουθούνται από το ΠΑΚΟΕ οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική και περιβαλλοντική άποψη. Λαμβάνονται τρία διαφορετικά δείγματα από κάθε παραλία, στις αρχές, τα μέσα και τα τέλη Μαΐου, προκειμένου ο μέσος όρος που θα προκύψει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητος από καιρικές συνθήκες και τον τον παράγοντα της τυχαιότητας. 

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων το ΠΑΚΟΕ κάνει την κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

Ο χαρακτηρισμός παραλιών ανά περιοχή:







Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…