Newsroom

Newsroom

Οι εκλογές και ο γάιδαρος

Υπάρχουν συνήθως δύο φάσεις στο δούλεμα των ψηφοφόρων σε κάθε δημοτικές εκλογές. Η πρώτη φάση είναι να τους δουλέψουν, να…

Υπάρχουν συνήθως δύο φάσεις στο δούλεμα των ψηφοφόρων σε κάθε δημοτικές εκλογές. Η πρώτη φάση είναι να τους δουλέψουν, να τους επεξεργαστούν, να τους εξαναγκάσουν, να τους εκβιάσουν και τελικώς να τους υποδείξουν ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Η δεύτερη φάση είναι να τους δουλέψουν, να τους παραμυθιάσουν, να τους εξαπατήσουν, και τελικώς να τους υποδείξουν ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!!
Η πρώτη φάση είναι συνήθως δραματική. Αν δεν μας ψηφίσετε θα σας φάει το μαύρο σκοτάδι. Πρωταθλητής στις τελευταίες εκλογές στο σχετικό σπορ αναδείχτηκε με μεγάλη διαφορά ο Παπανδρέου. Ο οποίος όταν αντελήφθη ότι το απλό δούλεμα δεν αρκούσε προχώρησε στο κόλπο γκρόσο του εκβιασμού αλά Σαμψών. Αν μου κουρέψετε το μαλλί στις εκλογές, θα τα κάνω όλα λαμπόγυαλο και θα σας πάρω στο λαιμό μου, θα κάνω εκλογές, θα σας κάνω και θα σας ράνω. Με αποτέλεσμα να ανέβουν τα σπρεντ στα ύψη, να πέσει η πίεση των υπουργών του στα βάθη και να χαντακωθεί ο άμοιρος ο Δημαράς στην τρίτη θέση από την πρώτη που βρισκόταν στις δημοσκοπήσεις. Με τη βοήθεια φυσικά και της συγκλονιστικής αποκάλυψης ότι ήπιε καφέ το καλοκαίρι με τον Σαμαρά.
Η δεύτερη φάση έχει συνήθως πλάκα και χαρίζει αβίαστο γέλιο στους πιο ψαγμένους ψηφοφόρους. Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα η κωμωδία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ντούρος και σοβαρός ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής για να μας διαβεβαιώσει ότι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε, πήρε εντολή να συνεχίσει την ίδια πολιτική και άρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι, γιατί δεν θα έκανε εκλογές. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ (στις περιφέρειες) έχασε 1,100.000 ψήφους, ότι έφαγε μαύρο δηλαδή με την ψυχή του, ότι μόλις που ξεπέρασε το τριάντα τοις εκατό, ότι νεκρανάστησε με το χάλι του τη ΝΔ, ότι έστειλαν μαζί το μισό εκλογικό σώμα εκδρομή, δεν λέει τίποτε για τον κύριο Παπανδρέου. Νενικήκαμεν ανέκραξε και πήγε για ύπνο.
Μα ο κόσμος έδωσε πάνω από 65% στους αντιπάλους του. Δεν το κούρεψε απλώς εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά το άφησε φαλακρό. Έβαλε τέλος στην παντοδυναμία του. Έστειλε βρε αδελφέ τουλάχιστον ένα μήνυμα ότι ζορίζεται, αντιδρά, δεν μπορεί άλλο με την πολιτική του μνημονίου. Ε και; Αν ο πρωθυπουργός αποφασίζει και διατάζει να μετατραπούν οι εκλογές σε δημοψήφισμα, δεν μπορεί να αποφασίσει και να διατάξει ότι το δημοψήφισμα αυτό το κερδίζει και με 34% των ψήφων; Άρα συνεχίζουμε, όπως είπε.
Να μην της φάμε όμως το δίκιο και της ΝΔ. Καθηγητής ο Παπανδρέου; Καθηγητής κι ο Σαμαράς. Αυτός είδε στα αποτελέσματα ολική επαναφορά της ΝΔ! Τι κι αν έχασε σχεδόν εξακόσιες χιλιάδες ψήφους; Τι κι αν πήγε κάτω και από το ιστορικό χαμηλό της του 2009; Τι κι αν τους πήρε η Ντόρα το πορτοφόλι στην Κρήτη; Αφού το ΠΑΣΟΚ έχασε διπλάσιους ψήφους από τη ΝΔ, η Ρηγίλλης μπορεί να πανηγυρίζει. Και να μας δίνει κι αυτή μαθήματα ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.
Με τούτα και με κείνα σου περνάει η σκέψη: βρε μπας και έκαναν καλά όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν, αφού εμάς τους υπόλοιπους όχι μόνο μας ψήνουν το ψάρι στα χείλη τι να ψηφίσουμε, αλλά και μας παίζουν τον παπά για το τι ψηφίσαμε; Μπα, λάθος σκέψη. Δεν γλίτωσαν και όσοι απείχαν. Έμαθαν κι αυτοί από τους καθηγητές της πολιτικής λοβιτούρας γιατί απείχαν. Είναι απογοητευμένοι γενικώς. Ήταν κι ο καιρός ηλιόλουστος. Ήταν και η περαίωση (Κατσέλη το τελευταίο). Και στο κάτω-κάτω το ίδιο γίνεται και στην Ευρώπη.
Πετάει-πετάει ο γάιδαρος γενικώς; Μα φυσικά πετάει, απαντούν τα κόμματα εξουσίας κι όσο κι αν γκαρίζει το συμπαθές τετράποδο έχουν αυτοί έχουν τα αφτιά τους κλειστά. Εκείνο που δεν υπολογίζουν είναι ότι καμιά φορά όχι μόνο πετάει, αλλά και κλωτσάει ο γάιδαρος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…