Οι δολοφόνοι έστησαν ραντεβού θανάτου στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ραντεβού θανάτου είχαν στήσει στον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οι δολοφόνοι του, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

59dfa4d41dc52479708b45c3

Ειδικότερα,
η εν ψυχρώ δολοφονία στο δικηγορικό
γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα
Εξάρχεια φαίνεται πως σχετίζεται με
κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον
τελευταίο καιρό.

Όπως
ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας,
που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο
Ειδήσεων, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη
του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο,
ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι
είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι
έφτασαν γύρω στις 19:00 και χτύπησαν το
κουδούνι της εισόδου. Ο
Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και
ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι
τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως
λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες
ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν
«σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν
ακάλυπτα τα πρόσωπά τους (οι
πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι
επρόκειτο για δύο κουκουλοφόρους).
Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες
ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη
Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους,
γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά
άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει
τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός
πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι
δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης
του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε
την Αστυνομία.

Ο
52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία
σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο
κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από
την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής.

Ένα
άλλο πρόσωπο που την ώρα της δολοφονικής
επίθεσης βρισκόταν στον ίδιο όροφο
ανέφερε στους αστυνομικούς πως άκουσε
φωνές και συγκεκριμένα της φράση
«Βοήθεια, μας σκοτώνουν», αλλά δεν
ανέφεραν πυροβολισμούς, στοιχείο που
μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι
οι δράστες ενδεχομένως χρησιμοποίησαν
όπλα με σιγαστήρα.

Οι
αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και
συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην
περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει
τους δράστες και το μέσο με το οποίο
διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις
για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.



Το προφίλ του δικηγόρου και οι υποθέσεις που είχε χειριστεί

Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και γεννήθηκε το 1965. Είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Είχε επίσης πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αλλά στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.

Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.




Αποτροπιασμός για την άνανδρη δολοφονία

Πολιτική διάσταση στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε ο Κώστας Τζαβάρας. Ο βουλευτής της ΝΔ αφού εξέφρασε την οδύνη του για τη άνανδρη δολοφονική επίθεση, τη συνέδεσε με την ποιότητα της πολιτικής ζωής.

«Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά οφείλεται είναι αποτέλεσμα της καθημερινής ποιότητας της πολιτικής ζωής και του βίου που ξεπέφτει», ανέφερε στη Βουλή και πρόσθεσε πως η λαϊκή κυριαρχία φτωχαίνει με τέτοιες άνανδρες πράξεις.

«Στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να κάνουμε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε στείρες και άγονες αντιδικίες και να μην δίνουμε χώρο στο λόγο του μίσους», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. λόγω της δολοφονίας.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας.

Την οδύνη και απέχθεια της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, καλώντας πάντως, τον κ. Τζαβάρα να μην δίνει πολιτικό χρώμα. «Ας μην βιαστούμε να δώσουμε πολιτικό χρώμα, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί», είπε.

Tον έντονο αποτροπιασμό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειροπουλου, εν ώρα εργασίας, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Σε ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Την εγκληματική πράξη καταδίκασε από έδρας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος του Σώματος Μάριος Γεωργιάδης. «Εκφράζουμε ως Βουλή τα βαθειά συλλυπητήρια και την καταδίκη της δολοφονίας», είπε.

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

«Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την για την ηγεσία του υπό συγκρότηση φορέα της Κεντροαριστεράς.

Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι): είμαι συγκλονισμένος από την στυγερή δολοφονία. Ελπίζω να εξιχνιαστεί.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…