Οι δήμοι στα δίχτυα του Σώρρα – Κωμικοτραγικές καταστάσεις με τον "αυτόκλητο σωτήρα"

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento και το HOTDOC, κωμικοτραγικές καταστάσεις και σουρεαλιστικές εικόνες περιλαμβάνει η πριν από μερικά χρόνια προσπάθεια του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του, να προσεγγίσουν τους δήμους της χώρας μας , εμφανιζόμενοι ως «σωτήρες» από την οικονομική κρίση με έργα και με πληρωμές οφειλών από το υπερπέραν και το …παγκόσμιο καταπίστευμα!

586e84961dc5240f5d8b504b

Του Μάκη Νοδάρου

Οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες κατάλαβαν αμέσως ότι έχουν να κάνουν με «παραμυθάδες» και διέκοψαν κάθε επαφή . Υπήρξαν όμως ορισμένοι που «τσίμπησαν» στα «χρυσά» παραμύθια με συνέπεια να παρασυρθούν σε κωμικές περιπέτειες.

Στην Αρχαία Ολυμπία στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2014 εκτυλίχθηκαν σκηνές ρόκ… με τα επενδυτικά σχέδια του Σώρρα. Αν και αποφασίστηκε να συνταχθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις προστάσεις του «σωτήρα» εν τούτοις το θέμα έμεινε στα χαρτιά καθώς διαπιστώθηκε αργότερα ότι όλα όσα είχε υποσχεθεί ήσαν λόγια του αέρα .

Το www.apokalypseis.com φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ολόκληρα τα επίσημα πρακτικά της συγκεκριμένη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας , προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για την επίσημη στάση των αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων , απέναντι στο «αυτόκλητο σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα:

Διαβάστε τα πρακτικά:

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του HOTDOC


Οι δήμοι στα δίχτυα του Σώρρα

Του Μάκη Νοδάρου

Κωμικοτραγικές καταστάσεις και σουρεαλιστικές εικόνες περιλαμβάνει η προσπάθεια του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του πριν από μερικά χρόνια να προσεγγίσουν τους δήμους της χώρας μας, εμφανιζόμενοι ως σωτήρες από την οικονομική κρίση με έργα και πληρωμές οφειλών από το υπερπέραν και το… παγκόσμιο καταπίστευμα!

Οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες κατάλαβαν αμέσως ότι έχουν να κάνουν με παραμυθάδες και διέκοψαν κάθε επαφή. Υπήρξαν όμως και ορισμένοι που τσίμπησαν, με συνέπεια να παρασυρθούν σε κωμικές περιπέτειες.

Ενδεικτικά ο Δήμος Λαμίας όχι μόνο πήρε στα σοβαρά τα παραμύθια του Σώρρα, αλλά το 2014 ανέθεσε με αμοιβή σε νομικό να συντάξει μελέτη-γνωμοδότηση για την «υπόθεση επενδυτικής πρότασης ομίλου Αρτέμη Σώρρα». Μάλιστα το συγκεκριμένο ποσό εγκρίθηκε και από τον τοπικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Σε άλλο έγγραφο αποκαλύπτεται ότι τον Νοέμβριο του 2013 ο Δήμος Πάρου είχε πάρει στα σοβαρά την υπόθεση σωτηρίας με το παγκόσμιο καταπίστευμα του Σώρρα μέσω της εταιρείας END (End National Debt) «για την ανεύρεση και δέσμευση κεφαλαίων, από το παγκόσμιο καταπίστευμα, για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Πάρου, με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Εγινε μάλιστα και τηλεδιάσκεψη, όπου ο ίδιος ο Σώρρας προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Στον Δήμο Πηνειού Ηλείας ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας επιχείρησε να πείσει τη δημοτική αρχή να συνεργαστεί μαζί του και να αναλάβει αυτός όλες τις οφειλές.

«Ηρθε και μας έλεγε διάφορα τρελά. Θυμάμαι κάποιος τον ρώτησε για πλάκα αν θα πληρώσει και τις εισφορές στο ΤΕΒΕ. Μας απάντησε καταφατικά και τότε καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με γραφικό άτομο και διακόψαμε μαζί του κάθε επαφή» επισημαίνει στο Hot Doc ο δήμαρχος του Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

«Μας ζητούσε να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του δήμου μας. Οταν μας έδωσε κάτι χαρτιά με τα οποία ζητούσε ουσιαστικά να του παραχωρήσουμε τον δήμο μας, διακόψαμε μαζί του κάθε επαφή» αναφέρει στο HotDoc ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας Σάκης Μπαλιούκος. Στην Αρχαία Ολυμπία στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2014 εκτυλίχθηκαν σκηνές… ροκ με τα επενδυτικά σχέδια του Σώρρα. Αν και αποφασίστηκε να συνταχθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις προστάσεις του «σωτήρα», το θέμα έμεινε στα χαρτιά καθώς διαπιστώθηκε αργότερα ότι όσα είχε υποσχεθεί ήταν λόγια του αέρα.

Στην Ιεράπετρα της Κρήτης οι παράγοντες της αυτοδιοίκησης μάλλον έχαψαν το παραμύθι και στις 7 Ιανουαρίου 2014 ειδική επιτροπή συνέταξε πόρισμα με τους όρους του πληρεξουσίου που θα υπέγραφε ο δήμαρχος «προς τον Αρτέμη Σώρρα για την προσέλκυση επενδυτή». Το επενδυτικό σχέδιο περιλάμβανε μεταξύ άλλων «τρόφιμα απαλλαγμένα από δηλητήρια, τοξίνες, φθόριο»…

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…