"Οι Αθηναίοι κατάφεραν να τραβήξουν όλοι μαζί κουπί" – Πολύτιμα συμπεράσματα και για την πειραματική αρχαιολογία (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή που μας πέρασε, το κοινό ταξίδεψε εκ νέου στις απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας στελεχώνοντας τις θέσεις των κωπηλατών της Τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ, κατά την διάρκεια του πλου που πραγματοποιήθηκε, στις προσβάσεις του Φαληρικού Όρμου.

57c54d4b1dc524bf0b8b45ee

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Όπως αναφέρει στην σχετική ενημέρωση το Πολεμικό Ναυτικό:

«Μέσω ενός έντονα φορτισμένου συγκινησιακά περιβάλλοντος, το κοινό μεταφέρθηκε νοερά στην περίοδο που οι Τριήρεις του ενωμένου ελληνικού Στόλου άνοιγαν νέες θαλάσσιες οδούς, διαδίδοντας παράλληλα τα ιδεώδη της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού, μέσω της εξάπλωσης της ελληνικής κουλτούρας και πολιτισμού».

Γεγονός αναντίρρητο είναι πως το κοινό έχει δεχθεί αυτή την πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά και σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, σχεδιάζονται και άλλες πλόες μέσα στον Σεπτέμβριο, αρκεί βέβαια να το θέλει και ο καιρός, όπως μας είπε χαρακτηριστικά πηγή στο ΓΕΝ.

Ένα άλλο επίσης άξιο αναφοράς είναι η ευκολία με την οποία συντονίστηκαν τα 170 άτομα που συμμετείχαν, δίνοντας έτσι και πολύ σημαντικά δεδομένα για την πειραματική αρχαιολογία, καθώς φαίνεται ότι και άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με την θάλασσα μπορούν να συνεργαστούν χάριν στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται μια τρίηρη.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας είπε άλλη πηγή του Πολεμικού Ναυτικού που σχετίζεται με την συντήρηση της Τρίηρους, χαριτολογώντας: «Οι Αθηναίοι κατάφεραν να τραβήξουν όλοι μαζί κουπί»

Δίνεται δηλαδή ένα πολύ καλό παράδειγμα του πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι από εκεί που ήταν κατά βάσιν γεωργοί μπόρεσαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνουν οι θαλασσοκράτορες της εποχής τους.









Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…