Newsroom

Newsroom

Οι άντρες περνούν 9χρόνια απο τη ζωή τους βλέποντας σπορ στη τηλεόραση

Ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση της καθημερινότητας των πολιτών του κόσμου και πραγματοποίησαν μελέτες για τον τρόπο…

antras sti tileorasi

Ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση της καθημερινότητας των πολιτών του κόσμου και πραγματοποίησαν μελέτες για τον τρόπο με τον οποίο κατανέμουν το χρόνο τους και περνούν τη ζωή τους. Σύμφωμα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα ευρήματα των ερευνών αυτών είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα για το «ασθενές» φύλο, που φαίνεται ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του σπιτιού και την οικογένεια.

Αντρες – Περνούν 9 χρόνια βλέποντας σπορ στην τηλεόραση

Οι αθλητικές εκπομπές και τα ματς μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αντρών όλου του πλανήτη, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Βρετανικής εταιρείας Blinkbox, το «ισχυρό» φύλο περνάει εννέα χρόνια της ζωής του παρακολουθώντας τα αγαπημένα του σπορ στην τηλεόραση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ένας άντρας με μέσο όρο ζωής το 62 χρόνια, αφιερώνει πενταπλάσιο χρόνο στην παρακολούθηση σπορ, πέντε φορές μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις 650 μέρες περνάει συνολικά κάνοντας ψώνια, γυμναστική ή σεξ. Πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα 9 μήνες, ασχολούνται με την καθαριότητα του σπιτιού ή του διαμερίσματός τους.

Όπως φαίνεται τα οικοκυρικά δεν τους απασχολούν για περισσότερο από δυο φορές την εβδομάδα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι κάνουν τα απολύτως απαραίτητα. Μάλιστα το 16% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι αφήνει όλες τις δουλειές του σπιτιού στη σύζυγο ή σύντροφό του. Αγαπημένο χόμπι των αντρών φαίνεται πως είναι και οι ωραίες γυναίκες, καθώς έρευνα του Kodak Lens Vision Centres έδειξε πως 43 λεπτά ημερησίως δαπανώνται στο θαυμασμό τουλάχιστον 10 γυναικών στο δρόμο, στο γραφείο ή στο μπαρ. Έτσι μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά οι άντρες θα έχουν περάσει ένα χρόνο για την παρακολούθηση του ωραίου φύλου.

Υπολογίζεται μάλιστα πως μόλις οι σημερινοί 20άρηδες και 30άρηδες φτάσουν στην τρίτη ηλικία, θα έχουν σπαταλήσει δυο χρόνια μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, του έξυπνου κινητού ή της ταμπλέτας τους μόνο για να ανανεώσουν τα διάφορα προφίλ τους. Τρομερή σπαταλη χρόνου φαίνεται πως είναι και το ξύρισμα, τουλάχιστον για όσους ασχολούνται με το «σπορ» εξι φορές την εβδομάδα, με τους ερευνητές να ισχυρίζονται ότι απαιτούνται 842 ώρες ή αλλιώς 28 μήνες για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων τριχών από το πρόσωπο. Τέλος ειδικοί από όλο τον κόσμο εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της ζωής τους οι άντρες θα έχουν περάσει έξι μήνες μπροστά στον καθρέφτη, άλλους ι περιμένοντας κόκκινα φανάρια, 10 μήνες σκεπτόμενοι τη διατροφή τους και ένα μήνα αναζητώντας τις κάλτσες τους.

Γυναίκες – Σπαταλούν 8,5 χρόνια για βόλτες και ψώνια στα καταστήματα

Η τηλεόραση, τα ψώνια και η κοινωνική δικτύωση φαίνεται ότι κυριαρχούν στη ζωή των γυναικών. Σύμφωνα με τη μελέτη της Blinkbox παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένειά τους, οι γυναίκες βρίσκουν αρκετό χρόνο να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές μπροστά στην τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι κάθονται στον καναπέ περίπου 9 χρόνια από τη ζωή τους, ενώ άλλα 2,6 χρόνια ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο ή ανανεώνουν το προφίλ τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ψώνια είναι μακράν το αγαπημένο σπορ των γυναικών, καθώς 8,5 χρόνια της ζωής τους κάνουν βόλτα σε εμπορικά καταστήματα ή ψωνίζουν για την οικογένεια τους στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας OnePoll, οι εκπρόσωποι του «ασθενούς» φύλου κάνουν τουλάχιστον 301 επισκέψεις σε καταστήματα ή σούπερ μάρκετ κάθε χρόνο, δαπανώντας 400 ώρες στο να διαλέγουν τρόφιμα, βιβλία, ρούχα, καλλυντικά και φάρμακα. Έτσι μια γυναίκα που κάνει αυτές τις δουλειές για τουλάχιστον 63 χρόνια της ζωής της, θα αφιερώσει συνολικά 3.148 ημέρες. Ιδιαίτερα χρονοβόρες είναι φυσικά και οι δουλειές του σπιτιού, καθώς υπολογίζεται ότι μια νοικοκυρά καθαρίζει, πλένει ή σιδερώνει για τουλάχιστον 1,5 χρόνο της ζωής της.

Το παράδοξο είναι πως ενώ οι γυναίκες είναι τόσο πολυάσχολες αφιερώνουν τουλάχιστον δυο χρόνια για να δοκιμάσουν ρούχα και να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ενώ το καθημερινό μακιγιάζ τους παίρνει 12 μήνες. Ταυτόχρονα περνούν 21 λεπτά ημερησίως σκεπτόμενες τη δίαιτα ή μετρώντας τις θερμίδες. Τέλος το ωραίο φύλο περνά έξι μήνες χαζεύοντας άντρες στο δρόμο, στο γραφείο ή σε χώρους διασκέδασης και άλλους δύο ξυρίζοντας τα πόδια τους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, iefimerida.gr

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…